respublika.lt

Kauno autobusų stotyje - nemokamas „Kaunas Jazz" koncertas

(0)
Publikuota: 2019 balandžio 18 10:58:30, Organizatorių inf.
×
nuotr. 3 nuotr.
Kauno autobusų stotyje - nemokamas „Kaunas Jazz" koncertas. „Aira Zo Photography" nuotr.

Balandžio 24 d. 29-asis „Kaunas Jazz“ festivalis pakvies visus Lietuvos džiazo gerbėjus į dainininko, kompozitoriaus Stepono Januškos ir kvarteto „Jazzway“ koncertą, kuris vyks netradicinėje ir visos Lietuvos miestus simboliškai jungiančioje vietoje – Kauno autobusų stotyje.

 

Antrus metus „Kaunas Jazz“ organizatoriai moderniai atsinaujinusią Kauno autobusų stotį festivalio pradžios koncertams renkasi neatsitiktinai.

 „Kaunas Jazz“ festivalis nėra tik kauniečių, o greičiau visos šalies džiazo gerbėjų šventė. Mes kasmet plečiame festivalio geografines ribas, ieškome naujų, netradicinių erdvių, kuriose skambėtų džiazas, o juo galėtų pasimėgauti kuo daugiau klausytojų. Pernai įsitikinome, kad Kauno autobusų stotis – puiki ir tinkama vieta džiazo koncertams tiek simboline, tiek ir infrastruktūros prasme, todėl šiais metais ir vėl grįžtame čia“ – teigė „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė. 

Pasiteiravus, ar Steponui Januškai koncertuoti tokioje neįprastoje aplinkoje – iššūkis,  atlikėjas buvo atviras: „Sakyčiau labai įdomi ir egzotiška vieta. Įdomus organizatorių sprendimas, kuris labai patinka visai grupei. Visuomet įdomu išbandyti naujas erdves muzikai. Manau, kad taip džiazą priartinsime prie gyvenimo“, – kalbėjo atlikėjas.

Autobusų stotis laukia rekordinio skaičiaus lankytojų

Autobusų stoties atstovai teigia, kad praėjusiais metais „Kaunas Jazz“ koncertas sutraukė bene didžiausią lankytojų skaičių – renginio metu muzikos klausėsi apie 500 ne tik džiazo gerbėjų, bet ir netikėtai į koncertą patekusių žmonių.

„Praėjusiais metais autobusų stotis buvo užpildyta džiazo gerbėjais. Tarsi trumpam ji virto ne autobusų, o džiazo stotimi. Buvo sunku rasti laisvesnį kampelį. Prisimindami tą puikią nuotaiką ir žmonių džiaugsmą, negalėjome šiais metais aplenkti festivalio. Tikimės sulaukti daugybės kauniečių, kiek žinau, ir aplinkinių miestų džiazo gerbėjai planuoja užsukti, todėl tikimės ir vėl sulaukti rekordinio skaičiaus lankytojų“, – pasakojo „Kautros“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Balandžio 23-28 dienomis miestiečius ir miesto svečius festivalis „Kaunas Jazz“ pakvies jau į  nemokamų koncertų bei renginių ciklą. Festivalio organizatoriai džiazo gerbėjams pasiūlys daugiau nei 20  nemokamų išskirtinių muzikinių projektų ir atlikėjų pasirodymų  tiek naujose, tiek ir tradicinėse Kauno miesto erdvėse.

Visą festivalio, kuris šįmet vyksta su šūkiu „Be happy! Be Jazzy!“, programą galima rasti interneto svetainėje.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s