respublika.lt

Kaune - klasikinės muzikos vakaras su garsiais atlikėjais

(0)
Publikuota: 2019 kovo 14 11:41:29, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Dirigentas Konstantinas Orbelianas. Eltos nuotr.

Ateinantį penktadienį Kauno miesto simfoninis orkestras drauge su savo vyriausiuoju dirigentu Konstantinu Orbelianu rengia koncertą, kuriame gražiausias arijas ir duetus atliks sopranas iš Pietų Osetijos Veronika Džioeva ir baritonas Kostas Smoriginas.

 

ELTA primena, jog praėjusių metų liepą Kaune viešėjo įspūdingo balso savininkė, sopranas iš Pietų Osetijos V. Džioeva, kuri pasirinko būtent Kauno simfoninį orkestrą kartu įrašyti savo solinę kompaktinę plokštelę. Pirmosios viešnagės Kaune metu, orkestro vadovo Algimanto Treikausko pakviesta, solistė sutiko į Kauną atvykti dar kartą ir čia surengti koncertą.

Ši menininkė studijavo Sankt Peterburgo konservatorijoje, o vėliau pradėjo dirbti Novosibirsko operos ir baleto teatre. Nuo 2016-ųjų ji - kviestinė solistė Maskvos didžiajame teatre.

Solistė ne kartą tapo įvairių tarptautinių konkursų laureate. Šiandien V. Džioeva pasirodo didžiausiose Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Šveicarijos, Austrijos, Italijos, Ispanijos, Čekijos, JAV koncertų salėse. Jos sukurtų vaidmenų sąrašas - įspūdingas. Bendradarbiaudama su pasaulyje pripažintais muzikais, Veronika rengia ir solinius pasirodymus.

Pasak Kauno miesto simfoninio orkestro vadovo A. Treikausko, V. Džoeva ne kartą koncertavo ir su pasaulinį pripažinimą pelniusiu baritonu K. Smoriginu.

K. Smoriginas studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, dvejus metus - Karališkojoje muzikos mokykloje. Dvejus metus jis buvo Jungtinės Karalystės karališkojo operos teatro „Jette Parker Young Artist“ programos narys. Pasaulinis šio solisto debiutas įvyko 2010-aisiais Nacionaliniame Vašingtono operos teatre. Po šio įspūdingo debiuto K. Smoriginas kviečiamas į didžiausius JAV, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Italijos ir kitų šalių teatrus.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s