respublika.lt

Kalėdiniam laikotarpiui Kaunas virs paslaptinga planeta

(0)
Publikuota: 2019 lapkričio 10 15:17:13, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
kaunas.lt nuotr.

Paskutinę lapkričio dieną Kauno rotušės aikštė kalėdiniam laikotarpiui pavirs paslaptinga planeta. Anot miesto savivaldybės administracijos atstovės Urtės Povilaitytės, joje apsigyvens kosminiai personažai ir fantazijų pasaulį primenančios instaliacijos, o didžiausiu vakaro akcentu taps eglutės įžiebimas. Šventę vainikuos garsiausių šalies atlikėjų koncertas.

 

Pasak savivaldybės pranešimo, koncertuos Justinas Jarutis, Vaidas Baumila ir Monique, Jurijus Veklenko, Giedrė, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys" ir kiti. Siekiant išlaikyti intrigą, dalis jų vis dar saugomi paslaptyje.

„Sunku apibūdinti įspūdį, kurį lankytojai išvys lapkričio 30-ąją, bet pažadu, kad tai bus kažkas iš fantastikos srities! Kviečiu ne tik dalyvauti renginyje, bet ir kurti šventinę nuotaiką - atsinešti savo kalėdinį žaisliuką ir jį pakabinti eglutės viduje. Taip visi galės prisidėti prie kosminių Kalėdų stebuklo", - pasakojo Kalėdų eglutės idėjos autorė menininkė Jolanta Šmidtienė.

Šių metų Kauno eglutė ir kalėdinis miestelis - ypatingi. Daug dėmesio skiriama ekologijai. 3 milijonai plastiko šiaudelių, iš kurių buvo pagaminti pernykštės eglutės papuošimai - išvalyti ir perdirbti. Iš jų išgauta masė šiemet virs ryškiaspalvėmis kosminio kalėdinio miestelio dekoracijomis. Atsisakyti plastiko kviečiami ir Rotušės miestelio prekybininkai. Šiemet gėrimus jie tieks vienoduose popieriniuose puodeliuose.

Kalėdų miestelis, lankytojus pakviesiantis lapkričio 30 d., kauniečių ir miesto svečių lauks iki pat Trijų Karalių, sausio 6-osios. Pramogauti Rotušės aikštėje įsikūrusioje Kalėdų planetoje miestiečiai galės nuo ryto iki 22 val. Advento laikotarpiu čia vyks įvairios veiklos ir edukacijos. Mažieji kauniečiai turės galimybę paskambinti ar išsiųsti laišką Kalėdų Seneliui. Į Rotušės aikštę sugrįš ir gražia tradicija tapęs kalėdinis paštas. Miestelio lankytojai galės nemokamai išsiųsti sveikinimus ir linkėjimus artimiesiems visoje Lietuvoje. Tam bus paruošti specialūs kosminių Kalėdų atvirukai.

Gruodžio 26-ąją Kauno Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje vyks koncertas „Kalėdos visiems!", kuriame pasirodys Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas".

Paskutinį šių metų vakarą Rotušės aikštėje vyks Naujųjų sutikimo šventė „Kosminiai Naujieji Kaune". 2020-uosius kauniečiai pasitiks su populiariausiais šokių muzikos atlikėjais.

Sausio 6 dieną Rotušės aikštė kvies į Trijų karalių šventę.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s