respublika.lt

Išrinkti Knygos meno konkurso „Vilnius'2014“ nugalėtojai

(0)
Publikuota: 2015 sausio 30 12:27:01, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Dailininkė Sigutė Chlebinskaitė. Redakcijos archyvo nuotr.

Baigėsi kasmetinis Kultūros ministerijos rengiamas Knygos meno konkursas. Atsižvelgdamas į ekspertų komisijos siūlymus, kultūros ministras Šarūnas Birutis įsakymu paskyrė premijas ir diplomus šių metų konkurso nugalėtojams.

Šiais metais konkursui geriausioms meninio apipavidalinimo ir poligrafinio atlikimo knygoms išrinkti 46 leidyklos pateikė 111 knygų.

Pagrindinė Metų premija skirta dailininkui Jurgiui Griškevičiui už knygą "Vitas Luckus. Biografija. Kūryba", kurią sudarė Margarita Matulytė ir Tatjana Luckienė-Altag.

Šešios premijos pagal temines grupes paskirtos: dailininkei Sigutei Chlebinskaitei už Taraso Ševčenkos knygą "Kabzarius", dailininkui Rimvydui Kepežinskui už Audros Baranauskaitės ir Rimvydo Kepežinsko knygą "Pelikanas Pranas ir taksas Antanas, arba Kaip svarbu pasiklydus rasti draugą".

Teminėje grupėje "Meninės ir dokumentinės fotografijos leidiniai" premija skirta dailininkui Jokūbui Jacovskiui už Aleksandros Jacovskytės knygą "Vilniaus veidai: 1964-1993", kurią sudarė Violeta Juškutė.

Dailininkams Zigmantui Butaučiui ir Dovilei Krikščiūnaitei po 380 eurų skirta už knygą "Ambraso architektų biuras. Darbai 1998-2014/Audrius Ambrasas Architects. Works 1998-2014".

Teminėje grupėje "Meno lediniai" nugalėjo dailininkė Indrė Klimaitė su knyga "Teodoras Kazimieras Valaitis 1934-1974", kurią sudarė Giedrė Jankevičiūtė.

Grupėje "Bibliofiliniai ir eksperimentiniai leidiniai" nugalėjo dailininkė Ieva Babilaitė-Ibelgauptienė su knyga "Skrisiu".

Taip pat paskirta ir dvylika diplomų. Jais įvertinti dailininkas Ramūnas Čeponis už Artūro Valionio knygą "Daugiau šviesos į mūsų vartus", dailininkė Deimantė Rybakovienė už Marcelijaus Martinaičio knygą "Nenoriu nieko neveikti", dailininkas Kęstutis Kasparavičius už knygą "Drebantis riteris", dailininkė Lina Žutautė už knygą "Kakė Makė ir svajonių gimtadienis", dailininkas Arvydas Poška už Romualdo Požerskio knygą "Lietuva 1988-1993", dailininkas Gytis Skudžinskas už knygą "Slinktys", dailininkė Audronė Gurklienė už Martino Heidegerio knygą "Būtis ir laikas", dailininkė Jovita Bliūdžiūtė už Vaidos Almonaitytės-Navickienės knygą "Architekto Algimanto Sprindžio kūryba", dailininkė Elona Marija Ložytė už Giedrės Jankevičiūtės ir Miko Vaicekausko knygą "Visagalė tradicija/An Omnipotent Tradition", dailininkas Gedas Čiuželis už Ritos Pauliukevičiūtės knygą "Šilkas ir auksas. XV-XVIII a. šilkiniai audiniai bažnytinio paveldo muziejaus liturginių drabužių rinkinyje", dailininkė Aušra Lisauskienė už knygą "Absoliuti tekstilė: nuo ištakų iki XX a.", dailininkai Rokas Gelažius ir Gytis Vaškelis už knygą "Žvilgsniai".

Lietuvos dailininkų sąjungos premija už iliustracijų originalumą skirta Ričardui Smitui (Richard Smythe) už Almos Karosaitės knygą "Lapės paso paieška".

Vilniaus dailės akademijos premija už debiutą skirta Aistei Papartytei už Juliaus Kelero knygą "66 istorijos nesibaigia".

Diplomai konkurso nugalėtojams bus įteikti Viliaus knygų mugėje šių metų vasario 19 dieną.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar bijote klimato kaitos keliamų kataklizmų?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip praleidžiate savo atostogas?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +21 C

+18 +22 C

+13 +19 C

+23 +27 C

+13 +20 C

+16 +19 C

0-4 m/s

0-8 m/s

0-12 m/s