respublika.lt

Garsiojo Paryžiaus „Mulen Ružo“ staigmena

(1)
Publikuota: 2022 gegužės 23 17:45:00, Jurga Drungilaitė
×
nuotr. 2 nuotr.
Paryžiaus „Mulen Ružo“ istorinius užkulisius aprodys ir svečius pasitiks pagrindinė kabareto šokėja airė Klaudina Van Den Berg. EPA-Eltos nuotr.

Legendinis Prancūzijos kabaretas „Mulen Ružas" („Moulin Rouge") lankytojams parengė staigmeną - keletas laimingųjų galės ne tik patekti į kabareto užkulisius, bet ir pernakvoti istoriniame buduare.

 

Ne tik Paryžiaus, bet ir Vakarų Europos bohemos simboliu vadinamas „Mulen Ružas" kas vakarą rengia po keletą varjetė pasirodymų, o „Mulen Ružo" klasika tapęs kankanas, kurio metu šokėjos akrobatiškai kilnoja kojas ir kelia į viršų savo sijonus, žinomas visame pasaulyje.

Monmartre įsikūręs ir didžiausiu Paryžiaus turistų traukos objektu tapęs „Mulen Ružas" šįkart nutarė dar labiau pamaloninti savo lankytojus - pirmą kartą per savo 133 metų gyvavimo istoriją ikoninis „Mulen Ružas" atvers istorinio malūno duris visuomenei ir suteiks galimybę ne tik pamatyti nuošalų prabangų buduarą, nukeliantį į XIX amžiaus pabaigą, bet ir praleisti jame naktį, sumokėjus vos vieną eurą.

Kaip skelbiama, šią unikalią patirtį galima užsisakyti dviem svečiams birželio 13, 20 ir 27 dienomis. Laiminguosius pasitiks pagrindinė kabareto šokėja airė Klaudina Van Den Berg (Claudine Van Den Bergh).

„Mulen Ružas" buvo atidarytas 1889-aisiais - tais pačias metais, kai Prancūzijos sostinėje buvo baigtas ir Eifelio bokštas. „Mulen Ružą" pastatė tais laikas žinomas pramogų karalius, verslininkas Žozefas Oleras (Joseph Oller), o tų pačių metų spalio mėnesį įvyko pirmoji muzikinė premjera. 1915 m. gaisras iš dalies sunaikino „Mulen Ružą", kuris vėliau buvo atstatytas ir jame statomos operetės, reviu, retkarčiais jis naudojamas kaip kino teatras. 2000 m. atlikus remontą, „Mulen Ruže" yra 850 sėdimų vietų, kasmet jį aplanko apie pusė milijono svečių.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (1)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar žiūrite Euroviziją?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kaip vertinate savo ekonominę padėtį?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

0 +8 C

+3 +8 C

+6 +9 C

+10 +15 C

+11 +17 C

+10 +15 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-7 m/s