respublika.lt

„Baltijos kino dienos” kviečia susipažinti su naujuoju Latvijos ir Estijos kinu

(8)
Publikuota: 2022 rugpjūčio 15 15:10:40, Lietuvos kino centro inf.
×
nuotr. 4 nuotr.
Kadras iš filmo „Amžinos meilės medis”. Lietuvos kino centro nuotr.

Rugpjūčio 23-24 dienomis Vilniuje bei Kaune žiūrovų didžiuosiuose ekranuose lauks jau šeštąjį kartą vykstančios „Baltijos kino dienos". Lietuvos kino centro organizuojamas renginys šiemet kvies susipažinti su latvių ir estų filmais, simboliškai Lietuvos, Estijos ir Latvijos kiną sujungiančiais Baltijos kelio metinių dieną. Visi renginio seansai - nemokami.

 

Šiemet „Baltijos kino dienos" supažindins žiūrovus su dvejais vaidybiniais filmais iš Latvijos bei vaidybiniu ir dokumentiniu filmu iš Estijos.

Rugpjūčio 23 d. Vilniuje kino teatre „Paupio Pasaka" šių metų programą atidarys komiškas latvių filmas „Veidrodėli, veidrodėli" (rež. L.Pakalnina, 2020). Po dukros motinos mirties, šiais laikais gyvenančios Snieguolės tėvas veda pamotę, apsėstą „Crossfit". Ji treniruojasi būti geriausia, bet vieną dieną Snieguolė pranoksta savo pamotę, taip užsitraukdama jos rūstybę.

Filmą pristatys kino kritikė Ieva Šukytė, o po filmo seanso vyks diskusija su filmo komandos nariais.

Žiūrovai taip pat galės susipažinti su dokumentiniu estų filmu „Sakyk" (rež. Marta Pulk, 2021), nagrinėjančiu pandemijos įšaldytą visuomenę. Pirmomis pasaulinio karantino dienomis, filmo kūrėjai atidarė skambučių linijas skirtas anonimiškoms žinutėms palikti. Per keletą mėnesių surinktos žinutės iš viso pasaulio pasakoja apie vienišumo pripildytą istorinį momentą.

Latvių filmas „Nevykėlės" (rež. M.E.Martinsone, 2021) žiūrovus nukels į linksmesnius, nors kai kam tiek pat sudėtingus, 1999-uosius. Trys devintokės, pervargusios nuo patyčių mokykloje, nusprendžia tapti populiariomis iki savo mokyklos išleistuvių. Pasak Holivudo filmų, tiesiausiai kelias tai padaryti - į išleistuves eiti įsikibus į šauniausių mokyklos vaikinų parankes.

Paskutinis šių metų programos filmas - „Amžinos meilės medis" (rež. M.Paliale, 2021). Šis linksmas estų žvilgsnis į romantiškus santykius pasakoja jauno mechaniko Kiik istoriją, kuris, sužinojęs, jog jo mergina įsimylėjo kitą, nusprendžia leistis į kelionę nukirsti mistinį amžinos meilės medį.

Kol Vilnius ir Kaunas turės galimybę susipažinti su kaimynų kinu, rugpjūtį Latvijoje bei Estijoje bus rodomi ir lietuviški filmai. Rygoje bei Taline žiūrovai galės pamatyti filmus „Piligrimai" (rež. L.Bareiša, 2021), „Šuolis" (rež. G.Žickytė, 2020) ir „Bėgikė" (rež. A.Blaževičius, 2021).

Nemokami „Baltijos kino dienų" seansai Vilniuje vyks kino teatre „Paupio Pasaka", o Kaune - kino teatre „Romuva" rugpjūčio 23-24 dienomis.

Vietų skaičius ribotas, todėl Vilniuje bilietus galite rezervuoti internetu, o Kaune - pasiimti kino teatro „Romuva" kasoje nuo pirmadienio (rugpjūčio 15 d.).

„BALTIJOS KINO DIENŲ" PROGRAMA:

VILNIUS

RUGPJŪČIO 23 D., KINO TEATRAS „PASAKA" (PAUPYS, PAUPIO G.26)

19:00 val. Veidrodėli, veidrodėli (rež. Laila Pakalnina), 2020 m. trukmė 90 min., N-7

Filmą pristatys kino kritikė Ieva Šukytė. Po seanso vyks diskusija su filmo komandos nariais iš Lietuvos.

21:00 val. Sakyk (rež. Marta Pulk), 2021 m. trukmė 75 min.

RUGPJŪČIO 24 D., KINO TEATRAS „PASAKA" (PAUPYS, PAUPIO G. 26)

19:00 val. Nevykėlės (rež. Marta Elīna Martinsone), 2021 m. trukmė 100 min

21:00 val. Amžinos meilės medis (rež. Meel Paliale), 2021 m. trukmė 82 min

KAUNAS

RUGPJŪČIO 23 D., KAUNO KINO CENTRAS „ROMUVA" (LAISVĖS AL.54)

18:30 val. Nevykėlės (rež. Marta Elīna Martinsone), 2021 m. trukmė 100 min

RUGPJŪČIO 24 D., KAUNO KINO CENTRAS „ROMUVA" (LAISVĖS AL.54)

18:30 val. . Amžinos meilės medis (rež. Meel Paliale), 2021 m. trukmė 82 min.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
1
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (8)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar A.Anušauskui atsisakius ministro kėdės reikėtų svarstyti L.Kasčiūno kandidatūrą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar galvojate emigruoti iš Lietuvos?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-2 +2 C

-1 +4 C

-2 +4 C

+3 +8 C

+5 +10 C

+5 +9 C

0-3 m/s

0-3 m/s

0-5 m/s