Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
Rekomenduojami straipsniai
tai gal kaip dyzelinui taip ir saldikliams akcizą aa??? slabo?
Kad į maistą dedami nuodai ,dešimtmeĉiais mus nuodija ,dar ir iš virśaus chemtreilai dadeda sunkiụju metalu ....
Geram samagonui jokių saldiklių nereikia :)
jei i batona detu cukraus tik tiek, kiek mielem pakilt jo reiktu - batonai nebutu saldus. Deda tiek, kad kad bulka butu saldi ir noretusi dar ir dar. Issikepkit kad ir challah pagal norm tradicini recepta namuose ir palyginkit su batonu is parduotuves, suprasit, kad nesinori jos kimsti neribotais kiekiais, nes nera tiek cukraus, kad trauktu. Isvis visus batonus ir pan reikia mest is raciono. Valgykit ta, ka nusipirkot neperdirbto ir be papildomu ingridientu.
Neskanus tas allachas be cukraus :)
Ir Coca-Cola trumpinsit ? Ar čia iš tos serijos: jūs gamintojai kaip dejot š į produktus taip ir dėkite bet jūs vartotojai tai nevartokite to"gėrio" :))
Jeigu jie jau taip rūpinasi žmonių sveikata tai kodėl griežtai neuždraudžia tų chemikalų gamybą kurie žudo žmones.
Tuos paistalus girdim seniai ,bet padarykit kad mes galetume nusipirkt sveikesnio maisto,o ne tik patarinekit.
Jei jau tokie blogi tai kokio birkoviciaus juos gamina ir i maista deda?
visos bandeles lietuvoje yra su idarais is saldykliu atsikandi ir darosi slykstu is tokius idarus suveze
Bando įteigti, kad atseit vietoj cukraus nepirkit kažko kito. Kaip buvo medus su uogieniemis, taip ir liko. Nebus krautuvėje, pasigaminsim. Arba yra idėja sužlugdyti konditeriją, kokių dar nesąmonių?
O aš va šiandien perskaičiau kitoje interneto svetainėje, kad į Aurum ledus granatų skonio yra įdėta maisto papildų E120 kurie yra gaminami iš vabzdžių. Lietuvoje tikriausiai jei vyktų apklausa neatsirastų nei vieno žmogaus kuris norėtų savo maisto produktuose matyti vabzdžių, o reklamos tiems ledams atstovas aiškina, kad nieko čia blogo ir žmonės gali patys rinktis kas jiems patinka. Kodėl tada savo reklamose garsiai neviešina, kad ten vienoje ledų rūšyje yra tų vabzdžių. PSO aiškina, kad žmonėms kenkia saldikliai. Bet daugeliu atvejų žmonės nė nežino ko gamintojai prideda į savo gaminius. Perskaičius etiketę nėra aišku ką reiškia visi tie E. Arba turi nešiotis enciklopediją ar atskirą knygą. O gal šalia prekių prekybininkams reikia įpareigoti pateikti lentelę su visų E apibūdinimais ir aprašymais. Tai yra žiauru ką išdarinėja spekuliantai ir gamybininkai.
Ledus namie galima pasigaminti. Jei produktas kokio tai skonio tai tas chemikalas bus bespalvis, kokie ledai granatu jei jie balti- neprinokusiu granatu, reikia deti dazu,o tokios spalvos nelabai yra- karminas,o ji is ko isgauna? Ten tos chemijos lasas,o jei pilt granatu sultys- nebus uzdarbio. Prie ruso budavo tik naturalus nes nebudavo technologiju,o is uzsienio ta suda pirkti reikejo uz valiuta. Kokio stiprumo ta chemija, leduose yra vanduo ir lasas to skonio, ant tiek stiprus aromatas ir sunkiai atskiriamas. Beje gyvunai jo neuzuodzia, kates neuzuodzia mesos skonio, o zmogui tinka. Pazistamas dirbo tiekime tos chemijos. Kanistrai po 10 litru. Vaziavo ir baigesi salerka. Pasieme tuscia ta kanistra, prisipyle salerkos, atsinese supyle... As pas ji atsisedau, maniau ,kad tas sudukas ant veidrodelio... Masina gal 2 metus apelsinais dave... Skoniai apgaulingi, jus atskirtumet vanile nuo vanilino? Va kokia chemija.
karminas naudojamas ir jogurtuose. Jau pries 25 metus etiketese maciau, nustojau pirkti, kai suzinojau, kas tai. Ir pridetinio cukraus privaryta. Gaminkites jogurta namuose. Bus aisku, kas jame. Nera sudetinga.
uzdrausti per silpni ar saldikliu gamyntoju islaikomi?
Atsirado mat patarėjai.O kur jūs,PSO, buvot prieš 15-20 metų,kai tik pasirodė dirbtiniai saldikliai?
Pirmasis saldiklis uzpatentuotas 1885 metais ir tik beveik po simto metu patvirtinta,kad jis sukelia vezi. ta pati aferistu saka pasivadinusi UAB PSO vartoti ji leidzia.
PSO reke,kad naudokit tik saldiklius,nes cukrus yra nuodas.
Tai kokio velnio juos leidzia gaminti ir deti i produktus!? Taip pat pataria esti visokius vabzdzius,sliuzus,bet naikinti gyvulinkyste. Eikit NA..UI !
Italijoje ar Ispanijoje visuose produktuose naudoja tik natūralios kilmės koncervantus -cukrų,druską,citrinos rūgštį, sviestą ir kitus,nes naudoti chemiją maiste yra apribota įstatymais.Jis galioja trumpiau,bet yra be chemikos.Tuo galima įsitikinti nusipirkus tą patį gaminį ten ir kitą,pagamintą pagal Lietuvoje esančios firmos ar parduotuvės užsakymą.
Tai reikėtų pasakyti maisto gamintojams ir dietologams!Pastaruosius reikėtų atitinkamai bausti už chemijos propagandą,nes būtent dietologai labiausiai cheminius saldiklius ir reklamavo,kaip priemonę svoriui numesti.Deja,bet cheminiai saldikliai yra vienas iš produktų,kuris su laiku pažeidžia kepenis ir kasą,ko pasekoje išsivysto organo nepakankamumas ir diabetas.
Tie šaldikliai šlykštaus skonio. Arba saikingai natūralus produktas, ne erzatcas, arba tuomet geriau išvis nieko. Kaip galima valgyti, pvz., ta nenatūralu sviestą? Fui fui. Su saldikliais - tas pats.
Dabar supratau, nuo ko netiketai mirsta palyginti jauni zmones. Gerai, kad PSO issaiskino. O as naiviai galvojau, kad tai nuo smurdziako.
Kas dabar užsakė tą tyrimą PSO? Danske Sugar?
Bet sacharinas seniau buvo naudojamas tik karo metu, kai nebuvo cukraus. Saldikliai pakelia troškulį ir tai blogai geriantiems, bet gerai parduodantiems visokius gėralus. Nesuprantu, iš vis kam tie saldinimai? Sumažinus cukraus vartojimą, organizmas atgauna ankstesnį skonio pojūtį ir saldus pasidaro net batonas į kurį nedėta jokių cukrų!
Raikytas MAMOS batonas, 500 g Sudedamosios dalys Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai, geriamasis vanduo, cukrus, augalinis rapsų aliejus, raugas (kviečių), joduotoji druska, mielės. Alergenai Sudėtyje yra glitimo turinčių javų. Batonas LIETUVAITĖ, 350 g Sudedamosios dalys Kvietiniai miltai, vanduo, mielės, joduota druska, cukrus, rapsų aliejus, miežių salyklo ekstraktas, konservantas sorbo rūgštis e200. Alergenai Sudėtyje yra glitimo turinčių javų. Raikytas SOSTINĖS batonas, 400 g Sudedamosios dalys Kvietiniai miltai, vanduo, lieso pieno milteliai, cukrus, rapsų aliejus, mielės, joduota druska, kviečių glitimas, miežių salyklo ekstraktas. Alergenai Sudėtyje yra glitimo turinčių javų, pieno ir jo produktų (įskaitant laktozę).
Cukrus batone reikalingas mielėms augti. Kuo ilgiau "augintas" batonas, tuo mažiau jame lieka neišskaidyto cukraus. Kai mielės jau nebeturi kuo maitintis - tešla ima bliūkšti, liaudiškai tai vadinama "perauginta" tešla.