"Gamindamas į lėkštę sudedu visą savo sielą ir emocijas", - antradienio vakarą per savo restorano Vilniaus centre "Meat Steak House" atidarymą sakė žinomas Lietuvos virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Jis džiaugėsi, kad pagaliau išsipildė jo svajonė - atidaryti restoraną tikros, geros mėsos gerbėjams.
Restorane L.Čeprackas įrengė mėsos brandinimo kamerą ir natūralia ugnimi kūrenamą uždarą krosnį. "Baltijos šalyse esame bene vienintelis restoranas, turintis tokią kamerą. Svečiams siūlysime tik sausai brandintą jautieną. Būkime atviri - iš Argentinos, Brazilijos, JAV atkeliaujanti mėsa yra šlapio brandinimo, nes keliauja vakuuminiuosen maišeliuose. Mes norime akcentuoti lietuvišką mėsą - vartokime savą prekę. Visada sakau: argentinietišką kepsnį gali paragauti Londone, Paryžiuje ar Vilniuje, tačiau lietuviško taip lengvai negausi. Užsienietį juk įdomiau atvesti į lietuviškos mėsos restoraną ir išdidžiai pasakyti, kad mūsų mėsa - ne blogesnė, o dažnai netgi geresnė", - sakė šefas.
Į restorano atidarymą susirinkę žinomi žmonės jau tą patį vakarą galėjo įsitikinti lietuviškos mėsos kokybe. Virtuvės komanda patiekė keptos žuvies, jautienos, bulvių, grybų ir kitų gėrybių. Pačiam L.Čeprackui iškilmingą kalbą padėjo sakyti jo mama - interjero dizainerė Irma Žukienė. Būtent ji rūpinosi restorano interjeru, kurį pritaikė ne tik verslo pietums, bet ir iškilmingai vakarienei. Anot L.Čepracko, jų tikslas ne tik skaniai pamaitinti, bet ir kelti Lietuvos restoranų lygį.
Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“