Nuostabaus karamelinio tinginio receptasnuotraukos (1)

2022 sausio 19 15:55:00

Kai už lango sninga ar lyja, apima ne tik tingulys... Taip norisi skaniai pasmaližiauti, virtuvėje praleidžiant kuo mažiau laiko.

 

Karamelė, šokoladas, riešutai - tobulas derinys prie šiltos arbatos puodelio.

Jums reikės:

• 2 pakeliai sausainių
• 1 indelis sutirštinto karamelizuoto pieno („Rududu")
• 180 g sviesto
• 4 šk. kokybiškos kakavos (arba 1 plytelė juodojo šokolado)
Smulkintų žemės riešutų
Datulių

Gaminimo eiga:

• Sutrupiname sausainius į kelias dalis.

• Ant viryklės dedame puodą, o jame lydome sviestą ir „Rududu". Sviestas išsilydys, o karamelizuotas kondensuotas pienas sušils. Neišsigąskite, kad jis liks ne vientisas. Vėliau viskas puikiai susimaišys. Į pabaigą dedame kakavą ir viską gerai išmaišome.

• Šiltą sviesto mišinį pilame ant sausainių. Ir labai gerai išmaišome. Sausainiai turi būti „apsivėlę" ir sudrėkę. Suberiame riešutus ir pasmulkintas datules.

• Ant kepimo popieriaus dedame visą masę.

• Suspaudžiame ir suformuojame „dešrą". Atvėsus dedame į šaldytuvą keliom valandom, o dar geriau per naktį.

• Gerai sustingusį pjaustome riekelėmis.

Patarimai:

• Galima dėti razinų ar džiovintų spanguolių.

• Vietoj „Rududu" galima naudoti paprastą kondensuotą pieną.

• Galima „tinginį" formuoti Jūsų pasirinktoje kepimo formoje, tik nepamirškite patiesti kepimo popierių ir formuojant gerai suspausti.

 

 

 

Saldukas





"Respublikos" leidiniai", Smetonos g. 2, Vilnius, l , l , l info@respublika.net