Nenuodėmingas desertas
„Laisvalaikio“ inf.
Vasara - lengvų desertų, ledų ir uogų laikas - jie ypač gelbėja karštą dieną. Domantė Slapšinskaitė, „But First - Food“ tinklaraščio kūrėja, sako, kad vasarą apskritai verta rinktis lengvus, gaivius, greitai pagaminamus bei nekaloringus desertus ir pataria nebijoti eksperimentuoti. „Net ir su menkomis pastangomis vietoj riebaus ir kaloringo deserto galima pagaminti sveiką, nenuodėmingą bei gaivų“.

Avokadų ir mėtų ledai su uogomis
4-5 porcijoms reikės:
- 3 prinokusių avokadų;
- 150 ml kokosų pieno (riebesnio);
- 3 šaukštų skysto medaus (klevų, agavų sirupo ar kitokio saldiklio);
- pusės citrinos sulčių;
- saujos mėtų;
- žiupsnelio druskos.
Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir triname iki vientisos masės. Jei trūksta saldumo ar rūgštumo, papildomai dedame medaus arba citrinos sulčių.
Imame indą (forma nėra svarbi: jei darote didesnį kiekį, puikiai tiks pailga kepimo forma, jei mažesnį - gerai ir paprastas dubenėlis), jį išklojame kepimo popieriumi ir pilame gautą ledų masę, paviršių išlyginame.
Dedame į šaldiklį, laikome mažiausiai 4-5 valandas. Prieš valgydami išimame iš šaldiklio ir leidžiame atšilti bent 15-20 minučių.
Valgome vienus arba su braškėms, trešnėmis ar kitomis uogomis, vaisiais, gardiname medumi.
Nepykite komentatoriai, bet komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
