Didžiojoje Britanijoje užsitęsus šaltai žiemai vėl tapo populiarus beveik jau pamirštas nacionalinis patiekalas - avižinė košė, šeštadienį rašo šalies dienraštis "The Daily Express".
Įmonės, gaminančios avižinę košę, pereina prie darbo visą parą, kad patenkintų išaugusią savo produkcijos paklausą.
Avižinė košė šimtmečius buvo pagrindinis britų patiekalas. Su košės lėkšte prasidėdavo diena, dažnai su ja diena ir baigdavosi. Šiuolaikiniai britai pamėgo pusryčiams valgyti kukurūzų dribsnius. Dabar dėl ekonominės krizės ir smarkiai atšalus orams Britanijos gyventojai vėl pamėgo avižinę košę.
Vienos iš seniausių Britanijoje avižinės košės gamyklų vadovo Džono Ly (John Lee) teigimu, paskutinį kartą tokia košės paklausa buvo 1941 metais.