Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
Rekomenduojami straipsniai
maisto specu nr2/po užkalnio/viską neigia pagal tomkaus stilių
kas laiko, Rusteika? nebereiks loti.
maisto ekspertas, gerai sudėliojo visas E
Atsiranda daug mokytojų, valgyk tą nevalgyk aną . Reikia valgyti tą, ką širdis geidžia, jei gali praryti, na o jei pradedi žiaukščioti tai nevalgyk!!!Jau pats organizmas sako:"NEVALGYK"... Reklama yra apmokama.Reklamos dalyviai gauna didelius pinigus...Jiems visai nesvarbu, ką reklamuoti....
DĖMESIO.Kremlinio propagandisto Rusteikos kremlinės "mintys": 1.Sovietinės okupacijos metais mėsos nebuvo,nes viskas buvo gaminama is mėsos.2.Laisvoje Lietuvoje mėsa yra,nes ji gaminama is atliekų...
Tik kgb makaronai su melo padazu
Visą lietuvišką dešrą veždavausi iš Maskvos.Va,o baltų sūrių ten nebuvo.Tai aš Lietuvoje jų pripirkdavau ir į kavos pupeles,lietuviškus servelatus bei vytintus mėsos produktus išmainydavau.Mane kai kuriose parduotuvėse jau pažinojo,tai tiesiog duodavo užsakymus atvežt,o man būdavo paruošti paketai.Giminę aprūpindavau šimtu procentų.Atsimenu kaip Penzoje ruseliai juokėsi iš mano dėžėmis pirktų bulgariškų žirnelių.Sakė-u vas takoj ch**ni nietu?Aha,o pas juos apart žirnelių lentynos blizgėjo.
apie narvan uždaryto ūkininko kiaušinius.O dėl dešrų tai tiesa.Pats vežiau velniaižin kokias tai kalkes,kurias maišo su sumaltais vištų kaulais ir masei išsipūtus visa tai sukemšama į celofanines kojines.Pravda ,tą mačiau Carycino aukščiausios rūšies dešrų fabrike,bet garantuotai ir mūsuose neatsiliekama nuo vakaruose pirktų technologijų.Viename kaimo cechelyje pademonstravo sardelių gaminimo ypatumus.10kg mėsos -litras vandens.Va susimoki už vandenį dešros kainą ir džiaugiesi kad ji be Carycino kalkių .Apie pieną iš vis siaubų prisižiūrėjau internete.Aha,visa tai susiję su palmių aliejumi.Tas aliejus visur- piene,sūriuose,glaistytuose sūreliuose,konditerijoje ir kitur.Pasižiūrėkite internete-ten filmuota medžiaga su vietovės pavadinimais,uostais,perdirbimo gamyklomis ir šalimis ,iš kurių visa tai plukdoma... Mūsų prekybininkams ir gamybininkams dzin žmonių sveikata.Jiems rūpi tik pinigas.Paimk iš tų lenkiškų obuolių ir pagamink vyno...Sultys paprasčiausii nesifermentuos.Chemija.
LABAI BUTU IDOMU KOKIAME MIESTE BUVO TOKS GERAS KOOPERATYVAS,KAD TAIP TURTINGAI PREKIAVO MAISTO PRODUKTAIS. MATYT TAMSTA NE IS GATVES PUSES I PARDUOTUVE EIDAVOTE ,O TIK I SANDELI ILINDOTE,NES MAISTO PRODUKTU PARDUOTUVESE 1970 METAIS DAR SOCIAI NEBUVO.jei ko norejai geresnio reikejo ,,blato,, kad ka gautum.Tvarkingesniam rajone maisto produktai i sale dar budavo inesami su komisijos pagalba,kad daugiau jos pakliutu zmonems.Tas pats buvo ir su ne maisto prekemis.DIRBAU TOKIAM DARBE,KAD REIKEJO NUOLAT REIKALU TURETI SU ZMONIU NUSISKUNDIMAIS.pASITAIKE ATVEJIS,KAI SU PAKELTA KAINA TEISEJAS NUPIRKO PIRKINI IR TOKIU DALYKU BUVO.
Lietuva buvo skirta LENINGRADO gyventoju aprupinimui maisto produktais.Ten keliavo visa tai kas geriausia,o Lietuvoje likdavo tolie mazi duonos kepaliukai,o kai ji suspaudi tai ten nieko ir nebelieka.Eiles prie duonos pokario metais uzsiimdavome jau pries 24 val nakties ,ziemos metu nesdavomes koki turedavome maisa,kad butu silciau.Pavz.mes buvom trise- as ir dar du berniukai,o is ju tai vienas labai didelis ligonis.BET VALGYTI NOREJO TAI IR EILEJE IKI PAT DUONOS ATVEZIMO STOVEJO.Gaudavome po viena kepaliuka,o ji suspaudus tai is jo ten nieko ir nelikdavo.Duonos parduotuveje budavo iki 11 ar12 val.Apie mesa tai ir kalbeti nera ko jos tan niekad nebuvo.Eidavo zmones i turgu ten pirkdavo kaimo lasinuku po 200 gr. ar po puse kilogramo.BUVO LABAI GERAI JEI KUR NETOLI KAS LAIKE OZKA,TAI GALIMA BUVO NUSIPIRKTI SVENTEMS STIKLINE PIENO. toks buvo pokario laikotarpis.PAGEREJO SIEK TIEK PO stalino mirties.
Tarybiniais laikais varydavau tokią pat demagogiją kokią pravariau čia ir dabar.
Prekybinių centrų niekas nekontroliuoja, mėsa paplūdusi vandeniu......Rusteikai padiūlyčiau rašyti pastabas prekybos centrams,perdirbimo įmonėms...o ne žmonėms, nevalgyk to, nevalgyk ano....Lyg nesupranta, kad ne visiems kišenė veža......Daug taybiniais laikais buvo statistinio melo.....užplanuotas pajamas perkeldavo nebaigtai gamybai, ..kad tik gautų premijas, kadangi ant popieriaus daug gamindavo, tai popierininė mėsa ir likdavo Lietuvai,o kitką turedavo išvežti į Maskvą, jog prie kiekvieno mėsos kombinato stovedavo traukinių vagonai....Pilni išvykdavo link Maskvos, o Lietuvėlei tekdavo į vitrinas pasidėti kanopas......Nepaneigsi toks laikotarpis buvo.....
Kas tas Rusteika?Kas šuniui koją pakels, jei ne pats.... Reikia reklamos sau, tair šneka nesamones....Žmogus perka tą ką randa ...kas jam įperkama....Mokina valgyti, ar nevalgyti....Jei nevalgyti,?Tai ką valgyti??Anksčiau iš mėsos begdavo kraujas, dabar sunkiasi vanduo,...Kur maisto ir veterinarijos tarnyba??? Tarybiniais laikais buvo visko ir kanopų, ...Žinoma, kam dabar 30 metų tie kanopų nematė, kam 70 metų tie matė, todel kiekviena šeima augindavo paršiuką, įvairiuose sandėliukuose net mieste,Dabar tai skamba kaip pasaka.. Prie mandarinų prieš Kalėdas būdavo kilometrinės eilės,...ir jų visiems neužtekdavo.....Gal tai būdavo nuo rajonų, nuo miestų ekonominio stovio, tiek ir gaudavo tų prekių. .
gatavo maisto, nes net patys paprasčiausi produktai yra sufalsifikuoti. Net mėsa būna prišvirkšta vandens dėl "prekinės" išvaizdos suteikimo ir kompensuoti svorio praradimą džiūvant.
onute,- pagal varda turetum but karviu melzeja, gal dar is tarybiniu laiku, tai zinai, kad ziema karves sere kukuruzu silosu, tuo smirdejo ir pienas, o mesos buvo tik chrusciovo laikais, o breznevas vel reikalavo dideliu duokliu is pabaltijo,tik vel prie gorbaciovo buvo geriau ir lietuva atsigavo.
Sveikatos apsaugos ministerija, imdama pavyzdį iš skandinavų, rekomenduoja mažinti cukraus, druskos ir riebalų kiekį produktuose. Riebalai pagrindinis skonio medžiagų nešėjas (matrica) užtat riebus produktas skanesnis, bet mažesnio riebumo sveikesnis. Prie naujo skonio priprantama. Tam reikia maždaug 2-jų savaičių kasdien mažinant atitinkamą ingredientą. Kantrybės, priprasit ir netuksit.
Skaitau ir nesuprantu kada ir kur gyveno komentatoriai. Po karo iki Stalino mirties ir dar po jos tėvai stovėdavo per naktį eilėse prie miltų, o vaikai būdavo šalia, kad priėjus eilei galėtų parodyti, tada gaudavo ir jiems skirtą normą. Mes vaikai už rublį prieidavom prie svetimų ir jie, parodę mus gaudavo papildomą maišelį miltų. Už tą rublį nueidavom į kiną. Kaimuose tuo metu buvo liaudyje vadinamos „pyliavos“. Kiekvienas kiemas turėjo pristatyti, dažniausiai į pienines, atitinkamą skaičių kiaušinių, namuose mušto sviesto, mėsos, jeigu skerdė kiaulę. Nuo karo ir Stalino saulės laikų kaimuose paplito mada kiaulei, kad nežviegtų, trenkti kirvio pentimi į kaktą prieš paduriant. Neatidavę pyliavos kaimiečiai į turgų parduoti nieko negalėjo.
sovietmečiu gyvent nekabai teko, prisimint ir palygint negaliu, tad "sovietinė pusė" manęs neužkabino - nei supykau, nei apsidžiaugiau. bet kad maisto kokybė jau senokai yra nenormali, tai 100%. ypač per pastarąjį dešimtmetį - pvz., šokoladas buvo skanus, o dabar kokios spalvos, tokio ir skonio... gal čia dėl tų palmių branduolių ir kokoso aliejų? neįsivaizduoju, bet skirtumą jaučiu. kitų produktų kokybė irgi suprastėjo, pakito skonis. va, pvz., net tas pats lidl, iki berods 2017m.manų košės desertą gamino su 8% grietinėlės, po to tik su 7% - iškart pasijautė skonio skirtumas, palyginau seną pakuotę su nauja ir pamačiau tą skirtumą. kreipiausi į juos. atsiunčiau nuotraukas. pasakiau, kad suprastėjo skonis. sakė, sutvarkys. bet niekas nieko nepakeitė. iki šiol turiu tuos du indelius kaip įrodymą. žodžiu, gamintojai tik pigina gamybą pakeisdami žaliavas arba sumažindami pakuotės turinio kiekį, kainas paliekant tas pačias, o kokybė krenta gan stipriai. matyt, reiks dar mažiau visko pirkt.
Liskit lauk is interneto ir ismokit ka nors patys uzsiauginti, pasigaminti, sukurti, uzuot ede siulomas atliekas
Pasaulis skęs karuose ir nelaimėse tol, kol žudys gyvūnus ir valgys mėsą. Žmogus pats sau susikūrė žemėje pragarą, nėra pasaulyje baisesnio padaro už žmogų.
Negi visos kliurkos jau areštuotos?
maistą,picas,koldūnus,kebabus.Ar normalu,kad visas pasaulis valgo vieną patiekalą?
vienas jaunuolis laidoje sako kad mes tarybiniais laikais parduotuvėse galejom nusipirkti tik ragu kanopu skuru o turėjome pinigu tik motociklui Dabar tu skuru nera nes jos visos sumalamos i brangu servelata o ir mašina tau jaunuoli bankas nuperka ir kada nori atima Tais laikais mes valgėm tikra maista gyvulei šlemšė žole pienas turėjo skoni turgai buvo nukrauti tikro maisto dabar kad žmonės neaugintu paskleidžia ligas ir liepia išnaikinti kad eitume i maximas nuodus pirktiTUO KLAUSIMU APIE MAISTA VISIEM AIŠKU TODĖL NET VAIKAI MASIŠKAI VĖŽIU SERGA KO ANKSČIAU NEBUVO
snargletas verksmas kad nebegaunų kukulių tomatų padaze, kilkių tomate, formines duonos be kalcio :)) zelco , netikro zuikio be mėsos. Be savietiniu sosyskų mirsta rusteika :))))
Prikisiu trigrasi ir as. Jau daugiau nei 10 metu negyvenu LT. Bet pries pilnai apsisprendziant palikti LT, du metus mesos nevalgiau, jokios is supermercatu pirktines, jokios krautuvines ir turgines mesos nebevalgiau. Galvojau, kad tampu ir tapau vegetare. Prieidavau, noredama koki kotletuka issikept, i maksimos mesu skyriu, paziuredavau, suvimdydavo, tekdavo begt salin, kad neapsivemciau. Taigi du metai be mesos buvo. Bet pas mama atsisveikinant uzvaziavau, ji mesa cirskino pitelnej,...., tai lapnojau ir ausys linkciojo. Mamos drauge kiaulienos atnese, kiaulike sodne bulvikem, kopustais ar kuo ten dar buvo serta. Jau virs 10 metu Ne Lietuvoje esu mesede. Darykites isvadas, ka valgote...., gal nesate jautrus nuodams... bet maisto kokybe Lietuvoje pavadinciau NUODU BOMBA. Ir dar patylekit, piemenys, apie maisto kokybe sovietmeciu.
kazkokie idiotai verkslena, kad Lietuvoje tarybiniais metais truko maisto. Jau nuo 1970 metu, visose Lietuvos maisto parduotuvese buvo triju, keturiu rusiu desros. Visada! Budavo sviesto. Visada! Budavo pieno, litras kainuodavo po 14 kap.uz tiek ta piena supirkdavo. Visada budavo keliu rusiu zuvies. Visada! Geda klausytis fasistiniu kiauliu, kuriems truko mesos. Mesos visada budavo turguje, nors vezimu vezk. Grietineles budavo pakeliai po 250 gramu. Po svenciu budavo nusiperki alaus, grietineles, gyvenimas iskart tampa geresnis, gyvenimas tampa linksmesnis. Tiesa, man dar teko pabandyti nemokamos Stalino duonos. Valgyklose budavo ant stalo dvi lekstes, viena su balta, kita su juoda duona. Nemokama! Arbatos stikline su cukrumi kainavo 3 kap. Mes tada buvome zmones, dabar baudziauninkai.
Kažkaip ankščiau nekreipiau dėmesio, bet vieną kartą netyčia atkreipiau dėmesį, kad ant Norfoj pirktos kiaulienos šoninės pakuotės parašyta - 67% mėsos. Kaip tai gali būti kiaulienos šoninėje, nelabai supratau. Dabar jau žinau.... :)
Sveiki atvykę iš soc. lagerio į skaitmeninį konclagerį !
ir kiaulių,ir vištų.Tai prasidėjo visokie vizitai,tikrinimai,čipavimai.Numetė viską,laiko tik vištų,bet kažin ar ir tas neuždraus laikyti.Einam pas juos kiaušinių nusipirkti.nepalyginsi su parduotuvės.Gano jis tas višteles visur laisvėje.
Tai kaip po karo žmonės galėjo nebadauti, jei hitlerininkai buvo subombardavę TSRS gamyklas ir kitą infastruktūrą? Karo metu žmonės į duoną įmaišydavo medienos pjūvenas, kad jos visiems užtektų. Dabar gi, taikos metu, kad užtektų maisto, visur įmaišomi sojos miltai ir konservantai... Pats Zbignevas Bžezinskis pripažino J. Stalino ekonominius laimėjimus Tarybų Sąjungoje.