respublika.lt

V.Mackevičiaus variacijos laiko tema

(0)
Publikuota: 2017 lapkričio 18 08:35:22, Eimantė JURŠĖNAITĖ
×
nuotr. 7 nuotr.
Menininkas Vladimiras Mackevičius su širdies drauge Egle Kaušpėdaite. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Tapybos ir grafikos darbais visame pasaulyje garsėjantis menininkas Vladimiras Mackevičius savo kūrybos gerbėjus pakvietė į sostinės galeriją TSEKH, kur atidaryta jo personalinė paroda „Laisvas žmogus“. Šįkart menininkas prabilo ready-made - gatavų daiktų kalba, kai fabrikinės gamybos daiktams ar jų junginiams suteikiamas meno kūrinio statusas. Išvysti naujos menininko kūrybinės pusės susirinko ir gausus būrys žinomų meno pasaulio atstovų.

 

Pasak V.Mackevičiaus, jis stengiasi kalbėti ne apie meną, veikiau, menu, o kūryba gilinasi į laiko, prioritetų ir vartojimo temas, į tai, kuo gyvena šiuolaikinis žmogus ir gyvenimo duoto laiko prasmingumą bei svarbą. Pristatydamas parodą menininkas sakė: „Vertėtų akcentuoti laiko buhalterijos svarbą šiuolaikiškumo kontekste. Paroda tarsi skatina žmogų daugiau analizuoti savo laiką, veiksmus, planus ir elgtis su laiku kuo tinkamiau kiekvieną minutę. Mums duotas laikas nėra begalinis, kiekvienam skirtas laikas yra ribotas, todėl reikia jį išnaudoti kiek įmanoma produktyviau, tikslingiau, surandant savo asmenybę, tapatybę, savirealizaciją, kartu ir savęs tobulinimą. Laikas - tai raktas, kuriuo mes turėtume atrakinti naujus horizontus savo asmenybės viduje ir atrasti naujus gyvenimo tonus išoriniame pasaulyje. Dažnai tuo raktu mes užsirakiname, švaistydami savo laiką veltui. Gilinamės į skaitmeninės erdvės bedugnę, nemokame atskirti naudingos informacijos nuo šlamšto. Valandos socialiniuose tinkluose, stebint mums nepažįstamus kitus žmones, neretai svajojant būti panašiais į juos. Skaitmena niekada nesuteiks Meilės jausmo, laisvės mylėti. Apskritai, skaitmeniniame pasaulyje su jausmais yra sudėtinga“.

Meno objektai parodoje eksponuojami nestandartiniu būdu: pagrindinis objektas „Laisvas Žmogus“ tarsi pateko į erdvę - savotišką žaidimą. V.Mackevičius intriguoja, kad vienas objektas yra kiek pasislėpęs, todėl parodos lankytojus skatina pasinerti į savotišką avantiūrą ir jį surasti.

V.Mackevičiaus paroda „Laisvas Žmogus“ veiks iki 2018m. Vasario 10 d. galerijoje TSEKH (Vytenio g.6, Vilnius).

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s