respublika.lt

Vilnius savaitgaliui virs Tekančios Saulės šalimi

(0)
Publikuota: 2020 rugpjūčio 28 08:29:35, Jūratė Valančiūtė, Elta
×
nuotr. 5 nuotr.
Vilnius savaitgaliui virs Tekančios Saulės šalimi. Donato Budraičio nuotr.

Paskutinį vasaros savaitgalį, rugpjūčio 28-30 dienomis, sostinė taps spalvingąja Japonija. „Japoniškos atostogos“ užbaigs visą vasarą trukusį „Atostogų Vilniuje“ projektą.

 



Vilniaus plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovės Ingos Romanovskienės teigimu, „Japoniškose atostogose“, bendradarbiaujant su Japonijos ambasada ir kitomis organizacijomis, atsispindės įdomiausi šios šalies kultūros, istorijos, gastronomijos elementai.

„Japoniškų atostogų“ metu bus galima sudalyvauti senovinėms japonų religinėms apeigoms pademonstruoti skirtame „Mikoshi parade“, kuris nusidrieks tarp Rotušės ir Katedros aikščių. Mikošiai – tai nešiojamos šventyklos, kurios buvo skirtos dievų perkėlimui iš vienos vietos į kitą.

Šeštadienį Rotušės aikštėje bus transliuojamas specialiai šiam savaitgaliui sukurtas Japonijos grupių „YeYe“ ir „Sawa Angstrom“ koncertas, bus galima išvysti ritualinius japoniškus šokius.

Prie šių atostogų prisijungs ir festivalio „Now Japan“ renginiai – bus pristatyti trys kūrėjai: iliustratorė Yuko Shimizu, dailininkas ir animatorius Kazuki Takakura bei bonsai menininkas Kęstutis Ptakauskas.

Taip pat „Japoniškų atostogų“ svečių lauks gongų koncertas, pažintis su japonų literatūra ir kalba, arbatos ceremonija, bus galima išvysti japoniškų kardų sporto „kendo“ demonstraciją, susipažinti su šiuolaikiniu Rytų kovos menu aikido.

„Atostogų Vilniuje“ projektas prasidėjo vasaros pradžioje ir vyko kas antrą vasaros savaitgalį, kai Vilnius pavirsdavo vis kita užsienio šalimi. Per šią vasarą vilniečiai ir miesto svečiai turėjo progą išsamiau susipažinti su Italijos, Prancūzijos, JAV, Ispanijos, Indijos, Vokietijos kultūra.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar jūsų namuose šalta?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +5 C

0 +5 C

-2 +6 C

+3 +9 C

+3 +8 C

+7 +10 C

0-4 m/s

0-6 m/s

0-6 m/s