respublika.lt

Vienas nueitas kilometras - vieneriems atkurtos nepriklausomos Lietuvos metams

(0)
Publikuota: 2019 kovo 11 09:49:22, Organizatorių informacija
×
nuotr. 1 nuotr.
Nuotrauka iš asmeninio archyvo.

Vilniuje gyvenantys jaunuoliai jau penktus metus iš eilės Kovo 11-osios proga organizuoja šventinį pėsčiųjų žygį. Šiais metais, kaip ir prieš tai žygio metu bus nueita tiek kilometrų, kiek metų švenčia atkurta nepriklausoma Lietuva - šiemet 29. Žygio aplink Vilnių metu nueiti kilometrai žemėlapyje susijungs į Lietuvos valstybės sienų kontūrus.

 

Šventinio žygio idėja prieš penkerius metus gimė vienoje Vilniaus reklamos agentūroje projektu vadovu dirbančiam Dariui Ledauskui. Ne viename pėsčiųjų žygyje dalyvavęs vyras nusprendė savo draugams suorganizuoti žygį ir taip šventinės dienos proga sujungti kelis savo pomėgius: aktyvų laisvalaikį, Lietuvos pažinimą bei susitikimą su draugais. "Ilgai brandinau idėją įprasminti Kovo 11-osios šventimą, kad tai nebūtų tik diena, kuomet nereikia eiti į darbą. Norėjau asmeniškai prisidėti prie šventinės dienos minėjimo. Idėja eiti pėsčiųjų žygį gimė natūraliai - mėgstu žygius gamtoje, o kad tai nebūtų tiesiog paprastas ėjimas, nusprendžiau, kad reikia eiti tiek kilometrų, kiek švenčia atkurta nepriklausoma Lietuva", - pasakojo D. Ledauskas.

Neseniai 30-metį atšventęs vyras kiekvienais metais žygio metu nueina vis daugiau kilometrų taip žymėdamas ne tik savo, bet ir Nepriklausomos Lietuvos kismą. "Prieš kelerius metus einantys pėsčiųjų žygiuose sulaukdavo klausimų - kodėl jūs einate? - , atrodydavo keista, kad žmonės nori tiesiog eiti pasivaikščioti, tačiau dabar matome tendenciją, kad pėsčiųjų žygių organizuojama vis daugiau, vis daugiau žmonių prie jų prisijungia. Tas pats yra ir su šventinių dienų minėjimu. Daugėja žmonių, kuriems svarbios Lietuvai datos nėra tik dar viena laisva diena, tai dienos, kuomet visi galime prisidėti prie turiningo, smagaus ir prasmingo šventimo", - kalbėjo žygio dalyviai. Pats idėjos autorius juokavo, kad būdamas 75-erių tikrai neatsisakys nepriklausomos Lietuvos žygio idėjos: "gal tik teks pasitelkti pagalbą, vis dėlto 75 kilomentai - tikras iššūkis, bet ėjimas tikrai vyks", - teigė D. Ledauskas.

Šiemet 29 kilometrai bus einami aplink Vilnių, tačiau žygio organizatorius ir jo dalyviai svajoja, kad kitąmet, kuomet Lietuva švęs atkurtos nepriklausomos valstybės trisdešimtmetį, 30 kilometrų Lietuvos kontūrų būtų einama trisdešimtyje vietų Lietuvoje. Neatmeta ir galimybės patys prisidėti prie jų organizavimo.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar jūsų namuose šalta?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +6 C

+1 +5 C

-3 +4 C

+5 +11 C

+5 +9 C

+4 +10 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-5 m/s