respublika.lt

VDU botanikos sodas vilioja pažintimi su kvepiančiu augalų pasauliu

(0)
Publikuota: 2020 liepos 17 18:19:44, Jūratė Valančiūtė, Elta
×
nuotr. 3 nuotr.
botanika.vdu.lt nuotr.

Penktadienio vakarą Vytauto Didžiojo universiteto VDU botanikos sode prasideda tradicinis renginys „Kvapų" naktis". Jo programoje pirmiausia numatytos įvairios ekskursijos.

 

Sodo darbuotojai Jolanta Šabūnaitė, Kęstutis Obelevičius, Kristina Stankevičienė bei Edita Braun suteiks galimybių lankytojams geriau susipažinti su kvepiančiais medžiais ir krūmais, retaisiais ir saugomais augalais, pasigrožėti kvapiąja egzotika Sodo oranžerijoje. Drauge su asociacijos „Kauno tvirtovė" ir viešosios įstaigos „Kauno tvirtovės parkas" atstovais kiekvienas, kam įdomu, galės pakeliauti tvirtovės pėdsakais Botanikos sode. O viešoji įstaiga „Unikalus paveldas" ir Jonas Oškinis pasirūpins, kad ekskursantai susipažintų su Aukštosios Fredos dvaro, kurio teritorijoje šiandien veikia VDU botanikos sodas, istorija.

Paskaitų erdvėje sodo tvenkinio salos namelyje prof. habil. dr. Ona Ragažinskienė skaitys paskaitą „Stipri imuninė sistema - žmogaus sveikatos pagrindas". Kolekcijų kuratorė Erika Šeinauskienė surengs vaistinių arbatų degustaciją. Apie uogų vertingąsias savybes bei panaudojimą pasakos prof. Remigijus Daubaras bei sodo mokslo darbuotoja Laima Česonienė, apie biostimuliatorius - VDU Žemės ūkio akademijos docentės Audronė Žebrauskienė ir Sonata Kazlauskaitė.

„Sveika kūno sudėtis - būdas išvengti lėtinių ligų", - tai tema paskaitos, kurią skaitys VDU fizinio rengimo trenerė, sveikos gyvensenos ekspertė Asta Mockienė, o gamtos kvapus moterims pristatys bendrovės UAB „Kvapų namai" atstovė Vilma Markaitytė.

Kitos paskaitų erdvės įkurdintos ir Edukaciniame darže bei Baltojoje pavėsinėje. Vakare rožyne prie oranžerijos vyks Lietuvių kūrėjų rūbų ir aksesuarų kolekcijos pristatymas, o kitoje Botanikos sodo vietoje - „Poetų pievelės" atidarymo ceremonija, lyrinių tekstų ir fotografijų knygos „Stebuklingo sodo istorijos" sutiktuvės, poezijos skaitymai.

Kvapų ateljė bus kuriamas Botanikos sodo kvapas, vyks ir gėlių komponavimo pamokos.

Lankytojus kvies ir kūrybinės dirbtuvės. Su savo veikla supažindins Klaipėdos bei Šiaulių universitetų botanikos sodai, policijos pareigūnai, Zoologijos sodas, Marvelės žirgynas ir kiti „Kvapų nakties" renginio talkininkai.

Sutemus vyks kamerinis muzikinis spektaklis „Sofijos Tyzengauzaitės jausmų atspindžiai".

Tradiciškai sodo lankytojai šioje šventėje rinks kvapiausią metų augalą.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s