respublika.lt

Šviesų parko Pakruojo dvare lankytojai sąmoningumo egzaminą išlaikė

(0)
Publikuota: 2021 kovo 27 15:45:41, pilys-dvarai.lt
×
nuotr. 9 nuotr.
Pakruojo dvare esantis šviesos skulptūrų parkas „Stebuklų šalyje“. Pranešimo autorių nuotr.

Jau praėjo du savaitgaliai, kai Pakruojo dvare duris atvėrė ilgai lauktas šviesos skulptūrų parkas „Stebuklų šalyje". Šiandien jau galima teigti, kad šviesų parko lankytojai sąmoningumo egzaminą išlaikė ir įrodė, kad net ir griežtų saugumo reikalavimų laikytis nėra sudėtinga.

 

„Pakruojo rajone patikrinimai yra vykdomi nuolat. Savaitgaliais apsilankome ir Pakruojo dvaro parke atidarytoje ekspozicijoje dėl galimų saugumo pažeidimų, tačiau džiugu pranešti, kad nei vieną kartą nusižengimų nustatyta nebuvo", - sako Pakruojo rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Beržanskis.

Pakruojo dvare nuo kovo vidurio lankytojams atvertas šviesos skulptūrų parkas - šimtai šviečiančių ir niekur neregėtų kūrinių iš šilko, specialiai šiam reginiui kurta muzika, panaudotos naujausios technologijos ir šviesos efektai. Pakviesti žmones apsilankyti didžiulėje, beveik 15 ha dvaro teritorijoje, kur išdėliota ekspozicija yra viena, o užtikrinti, kad jie čia atvykę jautųsi saugiai - visai kas kita. Tam buvo pasitelktos visos saugumo priemonės ir stebėta, ar lankytojai jų laikosi taip, kaip numatyta. Pasak, Pakruojo dvaro hofmaršalo Vadim Ovčinko, „stengiamės, kad mūsų šviečiantis dvaro parkas gryname ore ir jo aplankymas būtų viena saugiausių ir maloniausių patirčių, tad ėmėmės griežtų saugumo priemonių nuo pirmos atsidarymo dienos: visoje teritorijoje išdėliojome aiškius informacinius ženklus, bilietus galima įsigyti konkrečiai dienai tik internetu, sudėliotas patogus vienakryptis pasivaikščiojimo maršrutas, teritorijoje dėvimos kaukės ir laikomasi saugių atstumų. Pastebėta, kad atstumo laikymasis tokio dydžio teritorijoje - itin lengvai įgyvendinamas - sunkumų nesukėlė nei 20 m atstumo laikymasis nuo kitų kompanijų. Tokį saugumo lygį, vargu, ar gali užtikrinti bent vienas prekybos centras". „Svarbu pridurti ir, kad Pakruojis ir jo rajonas yra įvardijami prie tų šalies plotų, kur susirgimų skaičiai yra vieni mažiausių, tad galima laisvai atvykti iš kitų atvirų rajonų ir savivaldybių", - sako dvaro hofmaršalas.

Praėję savaitgaliai taip pat aprodė, kaip žmonės yra išsiilgę kultūrinio gyvenimo, ištrūkimo iš namų, aplinkos apkeitimo. Neretam tai buvo pirma ilgesnė kelionė ar pramoginis išėjimas iš namų po ilgo laiko. Pakruojo dvaro parke įrengta šviesos skulptūrų ekspozicija lankytojus kvies, planuojama, iki pat balandžio pabaigos.

Pakruojo dvaras - ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje bei „Metų turizmo objektas 2019" Lietuvoje, kur atkuriamas XIX a. pab. - XX a. pr. dvaro gyvenimas, rengiami unikalūs festivaliai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar esate patenkinti naudojamo banko paslaugomis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-1 +4 C

-2 +4 C

+1 +5 C

+1 +8 C

+5 +12 C

+2 +8 C

0-6 m/s

0-6 m/s

0-8 m/s