respublika.lt

Šventė visi

(0)
Publikuota: 2014 birželio 10 11:17:19
×
nuotr. 4 nuotr.
Sostinės Rotušės aikštėje prasidėjo Azijos šalių dienos. Martyno Ambrazo (ELTA) nuotr.

Šis savaitgalis pažėrė įvairiausių renginių visoje Lietuvoje. Skirtinguose šalies miestuose vyko muzikinės šventės, parodų atidarymai, kultūros dienos ir kitokie renginiai.

 

Vilniaus Rotušės aikštėje visą savaitgalį ūžė „Azijos šalių dienos 2014“. Jų metu lankytojai galėjo paskanauti ne tik egzotiškos Rytų šalių virtuvės patiekalų, susipažinti su tradiciniais kultūriniais bei kovos menais, dirbtuvėse išbandyti rytų šalių rankdarbių technikas. Scenoje skambėjo tradicinė muzika, buvo rengiami šokių ir kitokie pasirodymai.

Tuo metu Lazdijuose šeštadienį vyko tradicinė „Pasienio fiesta“. Jau vienuoliktoji šventė šiemet buvo skirta Kristijono Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms paminėti. Šventės metu galima susipažinti su Lazdijų kultūriniu ir istoriniu paveldu, to krašto patiekalais.

O štai pajūris savaitgalį pažėrė intriguojančio meno dozę. Legendinėje J.Basanavičiaus gatvėje duris atvėrė smėlio skulptūrų paroda, kurioje smalsuoliai galės lankytis visą vasarą. Šį kartą smėlio skulptūrose atgimė žymių Holivudo filmų personažai.

Rusnė šį savaitgalį pakvietė į muzikos festivalį visai šeimai. Tris dienas į Rusnės festivalio sceną lipo Vakarų Lietuvos jaunimo grupės, Mažosios Lietuvos liaudiškos muzikos bei folkloro kolektyvai, Lietuvos bei užsienio kantri grupės. Svečiai viešėjo palapinėse, linksminosi prie laužų ir ragavo žuvienės.

Šį savaitgalį linksmai vasaros sezoną atidarė ir Birštono kurortas. Netrūko šventinių linksmybių, renginių ir koncertų. Skelbiama, kad šventę „Žydinčio miesto ritmu“ aplankė rekordinis skaičius žmonių - per 80 tūkst.

Įvairių renginių vyko ir kituose Lietuvos miestuose. Puikus oras į juos atviliojo tūkstančius lankytojų.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s