respublika.lt

Širvintos švenčia 545-ąsias miesto metines

(0)
Publikuota: 2020 liepos 24 09:04:25, Valentina Gudienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Vakare vyks Monikos Marijos (nuotr.) ir Donato Montvydo koncertas, fejerverkai bei diskoteka. Eltos nuotr.

Širvintose visą šią savaitę gausu renginių – miestas mini 545-ąją sukaktį.

 

Šventiniai renginiai – aktyvūs, linksmi, judrūs užsiėmimai, sporto rungtys, parodos ir koncertai – prasidėjo jau nuo liepos 21-osios.

Penktadienio vakarą aikštėje prie Širvintų tvenkinio vyks iškilminga Širvintų krašto Garbės piliečių apdovanojimų ceremonija. Joje dalyvaus Vyriausybės nariai, kiti garbingi svečiai, skelbiama Širvintų savivaldybės pranešime.

Širvintų rajono savivaldybėje nuo 2000 m. tęsiama tradicija, minint miesto įkūrimo jubiliejines sukaktis, kviesti visuomenę teikti kandidatūras ir apdovanoti Garbės piliečius. Širvintų krašto garbės piliečio vardas suteikiamas asmeniui pagerbti už jo išskirtinį indėlį į krašto materialinio bei visuomenės dvasinio gyvenimo vystymo sferas kas penkerius metus. Šiemet šis titulas bus suteiktas ir apdovanojimas įteiktas verslininkei, tautodailininkei, Širvintų krašto geradarei Nijolei Didžiokienei bei ilgametei lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai, poetei, visuomenės veikėjai Danutei Miliukienei.

Ypatingą iškilmių atmosferą kurs Vytauto Lukočiaus orkestras su grupe „El Fuego“, istorinio šokio studija „Baltoji pavana“, vyks grupės „Pikaso“ koncertas.

Šeštadienį Širvintose ir vėl ūš daugybe renginių ir veiklų. Erdvės, žaidimai, interaktyvus spektaklis vaikams, folkloro festivalis ir koncertai, geriausio rajono Kultūros centro filialo apdovanojimas, tautinio roko grupė „Thundertale“, o vakare – Monikos Marijos ir Donato Montvydo koncertas, fejerverkai bei diskoteka.

Miestiečių ir svečių lauks amatininkų, tautodailininkų, prekybininkų mugė, Širvintų kraštovaizdžiu bus galima pasigrožėti iš tvenkiniu plaukiojančiu katamaranu, išbandyti vandens batutus, vandenlentes ir kitas pramogas.

Renginio organizatoriai, kaip pabrėžiama savivaldybė pranešime, tikslingai parinko atskiras erdves skirtingoms veikloms ir atskiroms dalyvių grupėms – taip siekiama išvengti didesnių žmonių srautų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s