respublika.lt

S.Eidrigevičius patvirtino įteiksiantis savo kūrinių kolekciją

(0)
Publikuota: 2021 kovo 17 09:40:03, „Eltos“ informacija
×
nuotr. 1 nuotr.
Stasys Eidrigevičius. Stasio Žumbio nuotr.

Menininkas Stasys Eidrigevičius tiki menų centro verte ne tik Panevėžiui, bet ir Lietuvai bei šalies kultūrai. Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai ir Panevėžio miesto savivaldybei skirtame rašte jis patvirtino, kad menų centrui įteiks savo suformuotą autorinių kūrinių kolekciją, taip išsklaidydamas abejones dėl projekto sąlygų įgyvendinimo

 

„Neabejoju, kad abipusis nuoširdus bendravimas dovanos mūsų kraštui neįkainojamos meninės vertės kultūros objektą - Stasio Eidrigevičiaus menų centrą (SEMC)", - rašė menininkas S.Eidrigevičius.

Kultūros ekspertų darbo grupės posėdyje laikinai SEMC direktoriaus pareigas einantis dr. Arūnas Astramskas pristatė menų centro viziją, misiją, numatomas veiklos kryptis ir artimiausius uždavinius.

„Tikime, kad SEMC taps autoritetą tarp profesionalų ir tarptautinį pripažinimą turinčiu menų centru. SEMC misija - panaudojant Stasio Eidrigevičiaus kūrybą, pasaulio meno paveldą bei įvairių žanrų šiandienos kūrėjų darbus, didinti Panevėžio patrauklumą. Taip pat - diegti kūrybines inovacijas, ugdyti kūrybiškumą, bendruomeniškumą bei socialinį solidarumą bendruomenėje", - sakė dr. A.Astramskas.

SEMC vadovas pristatė, kokios veiklos kryptys numatomos menų centre: „S.Eidrigevičiaus kūrybos eksponavimas - tai svarbiausia menų centro veikla. Taip pat čia bus eksponuojami ir įvairių autorių kuriamo šiuolaikinio meno kūriniai, kaupiamos meno kūrinių kolekcijos, vykdomos įvairios menų edukacijos ir rodomas nekomercinis kinas."

SEMC vadovas pabrėžė, kad nekomercinio kino rodymas bus labai svarbi menų centro veiklos dalis. Atskirame tūryje suplanuota įrengti ir nekomercinio kino salę.

„Norime pabrėžti, kad nekomercinis kinas niekur nedingsta - jo rodymui bus įrengta specialiai tam pritaikyta kino salė, kurioje vienu metu arthauzinius filmus galės stebėti apie 80 žiūrovų. Atsižvelgiant į iki šiol fiksuotą nekomercinių kino filmų seansų lankomumą bei kitas šalies nekomercinio kino sales, galime teigti, kad toks vietų skaičius yra optimalus. Daugiau erdvės reikalaujantys renginiai, tarp kurių ir kino filmų premjeros, galės vykti daugiafunkcinėje erdvėje, kurioje bus galima rodyti ir nekomercinį kiną", - sakė dr. A.Astramskas.

Menų centre taip pat numatoma toliau tęsti kino centro „Garsas" vykdomas edukacijas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s