respublika.lt

Renginių dalyvių registravimas - popierine forma

(0)
Publikuota: 2020 rugsėjo 04 15:06:47, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Renginių žiūrovų ir dalyvių registravimas – ir popierine forma. Eltos nuotr.

Renginių žiūrovų (dalyvių) registracija gali būti vykdoma ne tik elektroniniu būdu, bet ir popierine forma. Kultūros ministro įsakymu tokia nuostata papildytos renginių organizavimo rekomendacijos, atsižvelgus į tai numatantį rugsėjo 3 d. Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą.

 

Kultūros ministro patvirtintose rekomendacijose nurodoma, kad registravimo būdą ir formą pasirenka renginio organizatorius, įvertindamas patogumą ir aprėptį konkrečiame renginyje. Registravimas gali būti vykdomas popierine forma ar elektroniniu būdu, pavyzdžiui, užpildant renginio žiūrovų ir (arba) dalyvių sąrašą, naudojant mobiliąją aplikaciją, išankstinę registraciją renginio organizatoriaus nurodytu elektroniniu paštu, išankstinę registraciją internetu renginio organizatoriaus nurodytoje interneto svetainėje, kitoje elektroninės prieigos vietoje ar kitoje renginio organizatoriaus nurodytoje vietoje. Registracija taip pat gali būti vykdoma prieš patenkant į renginį (renginio vietoje), kai reikiamus duomenis užpildo patys renginio žiūrovai ir (arba) dalyviai. Registracijai renginio organizatoriai gali pasitelkiant pagalbinius asmenis renginio metu, kurie užpildo renginio žiūrovų ir (ar) dalyvių duomenis. Registracijai vykdyti gali būti pasirenkami ir kiti panašūs būdai.

Renginį organizuojantys asmenys turi vykdyti žiūrovų (dalyvių) registravimą surinkdami šiuos asmens duomenis: vardą, pavardę, telefono ryšio numerį, gyvenamosios vietos informaciją (gatvės pavadinimas, namo numeris, buto numeris, miestas, savivaldybė, šalis). Šie duomenys turi būti renkami tiesiogiai iš duomenų subjekto ir tvarkomi tik COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) profilaktikos ir kontrolės priemonių įgyvendinimo tikslais. Duomenys turi būti saugomi 21 dieną nuo įvykusio reginio dienos ir po to iš karto sunaikinti. Gavus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prašymą, epidemiologinės diagnostikos tikslais šie duomenys centrui turi būti pateikti ne vėliau kaip per dvi darbo dienas.

Renginių žiūrovų (dalyvių) registracija nuo rugsėjo 1 d. leidžia neberiboti atvirose ir uždarose erdvėse organizuojamų renginių žiūrovų (dalyvių) skaičiaus, tačiau kartu padeda rūpintis koronaviruso valdymu. Jei organizatoriai registruoti asmenų negali, renginyje leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip 300 žiūrovų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s