respublika.lt

Pakruojo dvaras atveria vartus lankytojams

(0)
Publikuota: 2020 gegužės 08 14:29:49, Eleonora Budzinauskienė, Elta
×
nuotr. 3 nuotr.
Pakruojo dvaras atveria vartus lankytojams. E. Lasio nuotr.

Didžiausias Lietuvoje Pakruojo dvaras vasaros sezoną šiemet pasitinka kiek kitaip nei tai darydavo iki šiol. Gegužės pradžioje įprastai dvaro sezono pradžią skelbiantis Barono gimtadienis dėl visą pasaulį ir Lietuvą sukausčiusios pandemijos bus švenčiamas dar vis tik šeimos rate. Tačiau Vyriausybei sušvelninus karantiną dvaras oficialiai lankytojams duris atvers ir naują veiklų spektrą po atviru dangumi pasiūlys jau nuo šio šeštadienio.

 

Kasmet XIX a. dvaro gyvenimą pažinti sutraukiantis ne vieną šimtą tūkstančių lankytojų dvaras šią vasarą kviečia mėgautis ne tiek komplekse esančių pastatų, muziejų lankymu, bet ir pramogauti po atviru dangumi.

„Praėjusiais metais buvome įvertinti kaip lankytojų mėgstamiausias Lietuvos turistinis objektas. Šis titulas ypač malonus vertinant, kad Pakruojo dvare per metus apsilanko apie 300 tūkst. svečių iš Lietuvos ir užsienio. Artėjanti vasara bus išskirtinė, prognozuojame, kad suaktyvėjęs vietinis turizmas kompensuos užsieniečių netekimą, o mūsų laukia iššūkis – rasti kompromisą tarp nemažėjančio turistų srauto ir vis dar egzistuojančių ribojimų renginiams“, - sako Pakruojo dvaro Baronas.

Didžiulę 48 hektarų teritoriją, parką ir upę turintis kompleksas suteiks galimybę, laikantis visų šiuo metu būtinų saugaus atstumo tarp lankytojų reikalavimų, jodinėti, važinėti dviračiais įvairiais dvaro ir apylinkių maršrutais, atrasti dar nepažintas vietas.

Laisvalaikis su šeima ant vandens, gėlėtose parko erdvėse, terasose ir maitinimo zonose po atviru dangumi leis mėgautis atnaujintais ar naujai sukurtais dvariško gyvenimo potyriais.

„Esame unikalūs tuo, kad svečius priimti ir pramogas jiems organizuoti galime po atviru dangumi. Didžiulės erdvės leidžia nepažeidžiant karantino taisyklių, dvaro vartus, viešbučius bei restoranus atverti jau šį savaitgalį“, - teigia Baronas.  

Kaip ir praėjusią, taip ir šią vasarą Pakruojo dvaras vėl pasipuoš milijonais gėlių žiedų ir kvies aplankyti „Pakruojo dvaro gėlių Vasarvidžio nakties sapną“. Planuojama, kad šiuo reginiu visuomenė galės mėgautis nuo birželio vidurio.

Dar daugiau ir įvairesnių gėlių rūšių sužysiantis, naujomis žiedų kompozicijomis ir skulptūromis Antikos tematika dvarą papuošiantis reginys leis mėgautis išskirtiniu grožiu saugiai ir įsimintinai. V. Šekspyro žymiosios pjesės įkvėptam gėlių įvykiui naujų potyrių suteiks žymus gatvės teatro režisierius iš Ispanijos Adrianas Schvarzsteinas.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje bei „Metų turizmo objektas 2019“ Lietuvoje, kur atkuriamas XIX a. pab. – XX a. pr. dvaro gyvenimas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s