respublika.lt

M.Kvietkauskas: rengiamas planas trečiajam karantino švelninimo etapui

(0)
Publikuota: 2020 balandžio 24 11:41:39, Gailė Jaruševičiūtė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas. Eltos nuotr.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas sako, kad jau rengiamas planas trečiajam karantino švelninimo etapui. Ministras taip pat praneša, kad finansinius sunkumus karantino laikotarpiu patiriantiems meno kūrėjams jau skirta apie 540 tūkst. eurų.

 

„Antrasis karantino švelninimo etapas jau prasideda kitą savaitę. Mums, aišku, tikrai bus iššūkis situaciją suvaldyti, bet kultūros įstaigos pradeda išeiti iš visiško veiklos pašalinimo“, – nuotoliniame Seimo Kultūros komiteto posėdyje penktadienį kalbėjo M. Kvietkauskas.

Kultūros ministro teigimu, esminis tikslas dabar yra pasiruošti trečiajam karantino švelninimo etapui. Pasak M. Kvietkausko, nuo gegužės 11 dienos planuojama pradėti organizuoti tarpinę kultūros įstaigų veiklą.

 „Mums dabar labai svarbu pasiruošti nuostatas trečiajam karantino švelninimo etapui. Pagal dabartinį planą jis galėtų prasidėti nuo gegužės 11 dienos ir tuomet galima pradėti iš dalies pradėti organizuoti ir tarpinę kultūros įstaigų veiklą, kuri galbūt leis tam tikrus ribojamus susibūrimus. Tai mums tikrai labai aktualus klausimas“, – sakė ministras.

„Mes su įstaigomis, ir su asociacijomis bandysime suderinę šiuos klausimus teikti siūlymus trečiajam karantino švelninimo etapui“, – pridūrė jis.

Visgi ministras akcentavo, kad kalbat apie masinius renginius turi išlikti aiškus principas, kad žmonių sveikata yra svarbiausia.

Meno kūrėjams jau skirta apie 540 tūkst. eurų

M. Kvietkauskas taip pat pranešė, kad meno kūrėjams jau yra skirta apie 540 tūkst. eurų.

 „Meno kūrėjų apsaugos programa vykdoma labai intensyviai – šios savaitės duomenimis, beveik 300 prastovų yra patenkinta, meno kūrėjams skirta apie 540 tūkst. eurų“, – Kultūros komiteto posėdyje informavo M. Kvietkauskas.

„Labai intensyviai vykdoma programa ir meno kūrėjai tikrai ja naudojasi“, – pridūrė jis.

Kultūros ministro teigimu, savivaldybės kultūros įstaigoms taip pat yra išsiųsti klausimynai dėl jų būklės. Anot M. Kvietkausko, tokiu būdu siekiama išsiaiškinti situaciją savivaldybėse ir atitinkamai prie to priderinti galimas paramos priemones.

„Mes renkame duomenis, savivaldybių kultūros įstaigos aktyviai dalyvauja renkant šiuos duomenis ir yra patenkintos, kad šis klausimynas yra išsiųstas. Mes turėsime duomenis dėl savivaldybių kultūros, atitinkamai derinsime ir aktualesnes galimas paramos priemones“, – sakė M. Kvietkauskas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s