respublika.lt

Metų knygos rinkimams nominuoti rašytojai ir žinomi kino režisieriai ketvirtadienio vakarais siūlys susitikti pokalbiams

(0)
Publikuota: 2021 sausio 26 13:50:32, Ieva Šukytė
×
nuotr. 5 nuotr.
Metų knygos rinkimams nominuoti rašytojai ir žinomi kino režisieriai ketvirtadienio vakarais siūlys susitikti pokalbiams. Pranešimo autorių nuotr.

Kokiomis temomis kalba šių dienų kino ir literatūros kūrėjai? Kaip savo pasakojimams jie pasitelkia skirtingas medijas? Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka kartu su kino mokykla „Youngblood" pristato virtualių kino ir literatūros susitikimų ciklą „Literatūros ir kino dialogai", kurių metu apie savo kūryba kalbės šiemet Metų knygos rinkimams nominuoti rašytojai bei žinomi kino režisieriai.

 

„Džiaugiamės galėdami visus pakviesti į virtualių pokalbių ciklą ir karantino laikotarpiu suteikti galimybę kino menininkams ir literatūros autoriams pristatyti naujausius savo darbus bei diskutuoti apie kūrybą. Praeitą pavasarį didelio populiarumo sulaukusios kartu su kino mokykla „Youngblood" rengtos virtualių susitikimų su kino profesijų atstovais transliacijos sulaukė didelio susidomėjimo, tad tikimės ir šį kartą džiuginti įdomiomis ir įtraukiančiomis diskusijomis", - teigė Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos projekto koordinatorė Inga Vaičiulionytė.

Susitikimai kiekvieną ketvirtadienio vakarą, nuo sausio 28 d. iki vasario 25 d. bus transliuojami gyvai Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos ir kino mokyklos „Youngblood" Facebook paskyrose, kuriuos moderuos LRT kultūros žurnalistė Austėja Kuskienė. Pirmąją diskusiją šią savaitę pradės „Sidabrinės gervės" laimėtoja, „Išgyventi vasara" režisierė Marija Kavtaradzė ir knygų suaugusiems kategorijoje nominuota rašytoja, žurnalistė ir scenaristė Akvilė Kavaliauskaitė. Po penkerių metų išleidusi antrąją knygą „Kūnai", autorė 12 novelių rinkinyje atkreipia dėmesį į nuolat skubančius, migruojančius ir prasmės ieškančius šiuolaikinius žmones, kuriems iš naujo tenka prisiminti tokius prigimtinius dalykus kaip kvėpavimą.

Kino ir literatūros pokalbius vasario mėnesį pratęs sėkmingai tarptautiniuose kino festivaliuose pasirodęs režisierius Laurynas Bareiša („Atkūrimas") ir poetas, prozininkas, dramaturgas ir eseistas Sigitas Parulskis, kurio knyga „Dvigubo dugno keleiviai" šiemet taip pat nominuota knygų suaugusiems kategorijoje. Prozininkė ir vertėja Ieva Toleikytė, šiemet Metų knygos rinkimuose debiutuojanti su poezijos knyga „Raudonas slidus rūmas" apie savo kūryba kalbės su režisiere, Venecijos šiuolaikinio meno bienalės nugalėtoja Rugile Barzdžiukaite. Apie paauglystę ir naujus gyvenimo atradimus diskutuos 3 kartus Metų knygos rinkimams nominuota, Australijoje gyvenanti rašytoja ir vertėja Akvilina Cicėnaitė („Kad mane pamatytum") ir „Gimtinės" režisierius Tomas Vengris. Pokalbių ciklą vasario 25 d. užbaigs dizaino istorijos tyrėja Karolina Jakaitė („Šaltojo karo kapsulė") ir dokumentinio kino režisierė Giedrė Žickytė, praėjusiais metais tarptautiniuose kino festivaliuose pristačiusi naujausią savo filmą „Šuolis", pasakojantį apie laisvės simboliu 1970 metais tapusį lietuvį jūreivį Simą Kudirką, mėginusį pabėgti iš Sovietų Sąjungos į JAV.

Visų susitikimų metu žiūrovai galės laimėti dalyvių knygas bei filmų peržiūras. Daugiau informacijos apie „Literatūros ir kino dialogus" rasite organizatorių Facebook paskyrose bei internetinėse svetainėse. Renginį finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s