respublika.lt

Lofte vyks tarptautinis menų konkursas „MArteLive Europa“ – pasirodys kylantys talentai iš visos Europos

(0)
Publikuota: 2021 gegužės 18 08:56:25, Giedrė Nalivaikaitė
×
nuotr. 3 nuotr.
MArteLive kviečia stebėti konkurso atrankas virtualioj e erdvėje. Pranešimo autorių nuotr.

Visą pavasarį jauni Europos kūrėjai iš 16 meno sričių buvo kviečiami siųsti savo kūrybą tarptautiniam menų konkursui „MArteLive Europe". Nuo šiandien pirmąjį konkurso etapą praėję kūriniai bus pasiekiami virtualioje atrankoje internete, o žiūrovai kviečiami patys nuspręsti, kuriuos menininkus nori matyti konkurso pusfinalyje birželio 25 d. Vilniuje, Menų fabrike „Loftas".

 

„Džiaugiamės, kad konkursas pasiekė tikrai įspūdingą dalyvių skaičių. Smagu, kad įsijungė ne tik mūsų šiauriečiai kaimynai, bet ir Ukrainos, Baltarusijos, Sakartvelo ir kitų kraštų jaunieji menininkai. Manome, kad pusfinalio scenoje LOFTE užvirs tikrai jaudinantis reginys", - sako „Kintai Arts", atsakingos už konkurso įgyvendinimą Lietuvoje, direktorė Audra Juodeškienė.

Laimėti galimybę pristatyti savo kūrybą profesionalams ir platesnei Europos auditorijai bei nukeliauti į tarptautines rezidencijas užsienyje šiemet buvo kviečiami menininkai iš 16 sričių. Tai - tapyba, fotografija, skaitmeninė iliustracija, skulptūra, gatvės menas, muzika bei muzikos produkcija/didžėjavimas, mados dizainas ir amatai, šokis, teatras, šiuolaikinis cirkas, literatūra, trumpieji filmai, video ir muzikos klipai bei video menas.

Į „Kintai Arts" organizuojamą atvirą kvietimą atsiliepė daugybė menininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, Islandijos, Ukrainos, Baltarusijos, Gruzijos, Armėnijos bei Moldovos.

Geriausius jų pamatyti ir išgirsti jau šiandien galima internetiniame konkurso „MArteLive Europe" puslapyje. Balsuoti už labiausiai patikusius kūrėjus žiūrovai galės iki gegužės 23 dienos, o jų balsai bus sumuojami kartu su profesionalios komisijos vertinimais.

Tarp jų - režisierė Rugilė Barzdžiukaitė, atlikėjas Žygimantas Kudirka-Mesijus, dainininkė Giedrė Kilčiauskienė, žurnalistas Ramūnas Zilnys, „Sirenų" festivalio vadovė Kristina Savickienė, „Low Air" įkūrėjas Laurynas Žakevičius, menotyrininkė Agnė Narušytė, iliustratoriai A.BRAN ir Eglė Plytnikaitė, menininkas Žilvinas Landzbergas, tapytojai Linas Jusionis, Povilas Ramanauskas ir kiti.

Virtualioje atrankoje, kiekvienoje meno srityje paaiškėjęs geriausiųjų trejetas gyvai susitiks „Lofto" erdvėse. Pusfinalio metu atrinktų kiekvienos meno disciplinos laimėtojų lauks kelionė į konkurso finalą Romoje bei vertingi prizai.

Atlikėjai, nugalėję muzikos srityje, turės šansą atsispausti 100 vnt. vinilinių plokštelių „Vinyl Plant" fabrike Estijoje, muzikos produkcijos srities nugalėtojai sulauks latvių kompanijos „T Studio" prizų, šiuolaikinio cirko atstovų laukia kvietimas pasirodyti ant „Heldeke" teatro scenos, o vizualiųjų menų kūrėjams parodų erdves atvers Lietuvos ir užsienio galerijos, tarpe jų - ir Vilniaus Dailės Akademijos vasaros galerija „5 Malūnai". Dalyvauti teminėse programose ir pristatyti savo kūrinių parodas rezidencijos galerijoje penkis menininkus taip pat pakvies „Kintai Arts" menininkų rezidencija.

Šokio ir mados dizaino talentų lauks profesionalios portfolio peržiūros, įsteigtos švedų šokio kompanijos „Art of Spectra" ir Estijos mados platformos „Very Hard Store", galimybė pasinaudoti „Avinfi" tekstilės spaudos paslaugomis, o garsiausia Lietuvoje reklamos mokykla „Atomic Garden" pusfinalių nugalėtojus pakvies į savaitgalio trukmės kūrybines dirbtuves.

Susipažinti su kylančių Europos talentų kūryba gyvai bus galima Vilniuje birželio 25 d., penktadienį, vyksiančiame konkurso pusfinalyje „Lofte".

Projekto organizatorius Lietuvoje - VšĮ „Kintai Arts", projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir „Kūrybiška Europa".

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar pritariate G.Nausėdos pasakymui verčiau sumokėti baudą, nei priimti į Lietuvą nelegalus?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+1 +6 C

+1 +5 C

-3 +4 C

+5 +11 C

+5 +9 C

+4 +10 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-5 m/s