respublika.lt

Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premija - tenorui Kristianui Benediktui

(0)
Publikuota: 2020 gruodžio 16 08:10:02, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premija - tenorui Kristianui Benediktui. Asmeninio archyvo nuotr.

2020 metų kasmetinė Lietuvos meno kūrėjų asociacijos (LMKA) premija paskirta tenorui Kristianui Benediktui (Vaidui Vyšniauskui), pranešė LMKA.

 

Debiutas garsiojoje Niujorko „Metropolitan Opera" (Samsonas Camilleˊio Saint-Saënso operoje „Samsonas ir Dalila") 2018 m. rudenį ir spektakliai 2019 metų kovą, pirmieji spektakliai legendiniame Buenos Airių Kolumbo teatre („Teatro Colón"; Kalafas Giacomo Puccini operoje „Turandot") liepą, o gruodį - vėl „Metropolitan Opera" (Germanas Piotro Čaikovskio operoje „Pikų dama"). Samsonas ir Germanas VCO pastatymuose ir Kalafas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre 2018 - 2019 metų sezonuose, o 2020 metų Vilniaus festivalyje - tenoro partija Gustavo Mahlerio „Dainoje apie žemę". Tai išskirtiniai dainininko darbai per pastaruosius dvejus metus, už kuriuos ir skiriama LMTA premija.

Dramatinis tenoras Kristianas Benediktas (Lietuvoje žinomas kaip Vaidas Vyšniauskas) tarptautinėje arenoje išgarsėjo kaip vienas geriausių Otelo (Giuseppe Verdi operoje „Otelas") vaidmens interpretatorių. Šį sudėtingą vaidmenį jis yra atlikęs jau daugiau kaip 120 kartų.

Solisto koncertiniame repertuare - G. Verdi „Requiem", G. Mahlerio „Daina apie žemę", S. Rachmaninovo „Varpai", A. L. Webberio „Requiem".

2019 metų pavasarį Lietuvą pasiekė pirmasis Kristiano Benedikto CD albumas, išleistas JAV įrašų kompanijos „Delos".

2020 metų pandemija turėjo lemiamą įtaką dainininko biografijai ir žymiai pakoregavo planus: nutraukti visi kontraktai užsienyje, dėl ligos (koronaviruso infekcija neaplenkė visos dainininko šeimos) neįgyvendinta dalis sumanymų ir Lietuvoje.

1997 metais įsteigta Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premija skiriama Lietuvos menininkams už išskirtinius profesionalaus meno kūrinius paskelbtus ar atliktus per pastaruosius dvejus metus. Premiją finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Premijos kandidatus gali siūlyti Lietuvos meno kūrėjų organizacijos, aukštosios mokyklos, kultūros ir meno institucijos bei patys autoriai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s