respublika.lt

Kalėdos: dovanokime šventę labiausiai jos laukiantiems!

(0)
Publikuota: 2021 gruodžio 21 12:56:47, KVMT info
×
nuotr. 1 nuotr.
Piotro Čaikovskio „Spragtukas“. KVMT nuotr.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro iniciatyva nuo 2018 metų sklandžiai vyksta graži misija: geradariai suranda stokojančius bei suteikia jiems galimybę pasimėgauti spektakliu artėjant gražiausioms metų šventėms.

 

Paraginę prieš Kalėdas pasirūpinti švente ne vien sau, sulaukėme gerumo ir atjautos įkvėptų dovanų iš Klaipėdos gyventojų ir galime pasidžiaugti gražiais rezultatais. Nuoširdi ponia Aldona artėjančių švenčių proga pradžiugino senjorus - kasdienybėje uolius Klaipėdos Taikos karalienės bažnyčios parapijiečius, dovanodama jiems bilietus į smagiąją operetę „Orfėjas pragare", Žvejų rūmus smagiai išjudinsiančią gruodžio 29-ąją. Šia operete mėgausis ir minėtos parapijos senjorai, kuriems bilietus padovanojo Klaipėdos miesto tarybos narė Vaida Raugelė.

Džiaugiasi mūsų širdys, žinodamos, kad senukai, kurie gyvena nepritekliuje, o geraširdžiai žmonės juos pagal galimybes paremia maistu, prieš šventes mėgausis ir dvasiniu penu. Beje, senjorų kelione į Žvejų rūmus ir atgal pasirūpins parapijos savanoriai. Esame jiems labai dėkingi. Operetę „Orfėjas pragare" verslininko Ramūno Petraičio dėka išvys ir Klaipėdos miesto globos namų senjorai. UAB „Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovė" bilietus į operetę „Orfėjas pragare" padovanojo Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro globojamai sunkiau gyvenančiai šeimai.

Viena iš pirmaujančių logistikos kompanijų Lietuvoje - Limarko grupė - šokio spektaklį „Spragtukas", gruodžio 22-ąją rodomą Švyturio arenoje, nusprendė padovanoti ne tik savo darbuotojams ir jų šeimų nariams, bet ir pakviesti penkiasdešimt svečių: vaikų globos namų „Rytas" auklėtinius ir Klaipėdos Samariečių bendrijos daugiavaikių, nepriteklių patiriančių šeimų narius.

Bilietais į „Spragtuką" virto ir Klaipėdos licėjaus auklėtinių bei mokytojų suaukotos lėšos. Bendruomenės pageidavimu bilietai atiteko sunkiau gyvenantiems vaikams ir jų šeimų nariams. Su visuomenininko Michailo Andrijanovo, viešosios įstaigos „VEIK Fondas" įkūrėjo ir vadovo, pagalba kalėdiniu šokio spektakliu džiaugsis vieniši ir daugiavaikiai tėvai, auginantys įvairaus amžiaus vaikus.

„Vienišas tėtis augina tris vaikus. Vieniša mama augina penkis vaikus bei dirba vaikų dienos centre, kuris globoja sunkiai besiverčiančių šeimų atžalas, užimdamas juos popamokine veikla. Ši moteris į „Spragtuką" atsives ne tik savo šeimos narius, bet ir kelis auklėtinius. Šie žmonės nenori viešintis ir tai visiškai suprantama. Aš juos vadinu „laikinai sunkiai gyvenančiais", nes į skurdą juos įstumia nelemtai susiklosčiusios aplinkybės. Visi kartu mes galime padėti, kad tas sunkus laikas truktų kuo trumpiau ar bent būtų lengviau pakeliamas. Spektakliai mano globojamoms šeimoms yra siekiamybė ir prabangos prekė, tad Klaipėdos licėjaus bendruomenės dovana juos labai pradžiugino. Kiek daug gražių emocijų! Puoštis ir ruoštis į spektaklį - jau vien tai šventė ir nuotykis!" - dėkojo M. Andrijanovas.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro iniciatyva įtraukė ir sostinės geradarius. Galimybę pasimėgauti šventiniu „Spragtuku" sunkiau gyvenantiems suteikė menininkai, politikai, verslininkai ir anonimais prašę likti geradariai. Džiaugiamės ir dėkojame režisierei, buvusiai baleto artistei Jūratei Sodytei, LR aplinkos ministrui Simonui Gentvilui ir EP nariui Juozui Olekui, pirkusiems bilietus į šokio spektaklį „Spragtukas" Vilniuje. Jų dovanoti bilietai pradžiugino Vilniaus Antakalnio vaikų socialinės globos namų auklėtinius. Kredito unija „Neris" spektakliu pradžiugino dvi vaikus globojančias šeimynas. LR Seimo narys Mindaugas Puidokas į spektaklį pakvietė Vilniaus daugiavaikių šeimų asociacijos MES atstovus, o Petras Gražulis „Spragtuką" Klaipėdoje padovanojo Šv. Pranciškaus onkologijos centrui. LR Seimo narės, signatarės Laimos Liucijos Andrikienės dėka į Klaipėdą atvyks ir šventinį „Spragtuką" išvys Telšių socialinių paslaugų centro darbuotojai. Sutikite, juk gerumas ir yra didžiausias stebuklas?

Režisierė J. Sodytė prie akcijos prisijungė viena pirmųjų, nes neabejoja teatro magija. Aplinkos ministras S. Gentvilas akciją remia nebe pirmus metus, o EP narys J. Olekas primena ne tik apie spektaklių teikiamą dvasinį pasitenkinimą, bet ir gydomąsias meno terapijos galias. LR Seimo narys P. Gražulis savo bilietų gavėjams planuoja padovanoti ir kalėdinių žvakučių bei aplankyti, kai tik atvyks į pajūrį.

UAB „Orion Global Pet" technikos direktorius Arūnas Jonuška ne tik pats žavisi menu, bet ir noriai bilietus dovanoja stokojantiems. A. Jonuškos dėka Klaipėdos „Spragtuku" mėgausis VšĮ „Pagalba senjorams" globojami senoliai, o UAB „Orion Global Pet" iniciatyva spektaklį išvys sunkiau gyvenantys Klaipėdos rajono Lapių pagrindinės mokyklos auklėtiniai.

Gal ir Jums patiktų grožėtis spektakliu žinant, jog čia pat, toje pačioje salėje, Jūsų dėmesingumo dėka sielos pakylėjimą išgyvena kitas, Jums nepažįstamas žmogus, ir taip pajusti dvigubą šventę? Jei taip, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pasirengęs būti tokios kalėdinės dovanos tarpininku. Jūsų nupirkti bilietai labai nudžiugintų senelių globos namų globotinius ar varganus miesto senjorus.

Patinkantį renginį iš sezono repertuaro dovanai dar galite parinkti patys. Norime tik atkreipti dėmesį į pokylio dvasia alsuosiančius gruodžio spektaklius: gruodžio 22 d. „Švyturio" arenoje Klaipėdoje užgims kalėdinis Piotro Čaikovskio „Spragtuko" stebuklas, o gruodžio 29-ąją Klaipėdos Žvejų rūmuose rodoma Jacques‘o Offenbacho operetė „Orfėjas pragare". Visą informaciją rasite www.klaipedosmuzikinis.lt

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s