respublika.lt

Įteikta „Aukso paukštė“

(0)
Publikuota: 2014 liepos 07 08:44:14, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Liepos 6-ąją pasaulį apskriejus "Tautiškai giesmei", kuri taip pat vainikavo jubiliejinę Dainų šventę, JAV Čikagos lietuvių meno ansamblio "Dainava" vadovui Dariui Polikaičiui įteiktas išskirtinį apdovanojimas - "Aukso paukštė".

Apdovanojimas skirtas geriausiam užsienio lietuvių mėgėjų meno kolektyvui ir jo vadovui už Lietuvos kultūros ir dainų švenčių tradicijų puoselėjimą.

D. Polikaitis gimė ir augo Čikagoje. Nuo 1988-ųjų vadovauja ansambliui "Dainava", kuris atlieka ne tik žinomus lietuvių ir kitų šalių kompozitorių kūrinius, bet ir nuolat puoselėja lietuvišką liaudies dainą. 2002 m. ansamblis išleido lietuviškų dainų kompaktinę plokštelę "Kur giria žaliuoja".

D. Polikaitis taip pat dirigavo ankstesnėse dainų šventėse Lietuvoje 1994, 1998 ir 2003 metais. Jis - 2006 m. Šiaurės Amerikos lietuvių dainų šventės kūrybinio komiteto narys, 1997 m. buvo apdovanotas JAV lietuvių bendruomenės Kultūros tarybos muzikos premija.

"Aukso paukštės" nominacija įsteigta 2007-aisiais. Tai dar viena paskata sutelkti lietuvių diasporą valstybei stiprinti ir jos vardui garsinti. Laureatą kasmet išrenka Lietuvos liaudies kultūros centro sudaryta atrankos komisija.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s