respublika.lt

Į Naujuosius – „Graiko Zorbos“ sirtakio žingsniu

(0)
Publikuota: 2019 gruodžio 23 12:11:22, KVMT inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Pernai „Auksinį scenos kryžių“ pelniusiai Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto solistei A. Krasauskaitei spektaklyje teko Madam Hortens vaidmuo. E. Sabaliauskaitės nuotr.

Naujųjų metų virsmą pasitikite sirtakio ritmu kartu su „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų laureatais. Baleto žvaigždės Aušra Krasauskaitė, Mantas Daraškevičius ir legendinis šokėjas Nerijus Juška gruodžio 29 ir 30 dieną 18 valandą Klaipėdos Žvejų rūmuose pasirodys meilę gyvenimui šlovinančiame spektaklyje „Graikas Zorba“. 

 

„Man svarbiausias dalykas scenoje ne vaidinti, o tapti graiku Zorba. Įsijausti į personažą, su juo susitapatinti. Tai mūsų darbe svarbiau nei šokis, jo atlikimo technika. Personažą tenka perteikti žvilgsniu, galvos judesiu, žingsneliu“, – sako pagrindinio vaidmens atlikėjas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) baleto solistas M. Daraškevičius.

Vienas garsiausių vyrų Lietuvos baleto istorijoje N. Juška iki šiol dėkingas likimui už progas dirbti su legendinėmis primabalerinomis Maja Pliseckaja ir Ninel Kurgapkina. Jis yra scenoje šokęs su tokiomis įžymybėmis, kaip Ilzė Liepa ir Nikolajus Ciskaridzė. Vienas iš N. Juškos mokytojų – tituluotasis latvių kilmės baleto dinastijos atstovas Andris Liepa. Per du dešimtmečius, praleistus LNOBT scenoje, N. Juška atliko visus šokėjų trokštamus vaidmenis. Jis gastroliavo garsiausiose Paryžiaus, Maskvos, Sankt Peterburgo, Čikagos, Londono, Šanchajaus, Osakos, Tokijo ir kitų didmiesčių teatrų scenose.

Pernai „Auksinį scenos kryžių“ pelniusiai Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto solistei A. Krasauskaitei šįkart spektaklyje tenka naujas Marinos vaidmuo. Anksčiau jos šoktą Madam Hortens partiją perima Kristina Gudelytė.

Paskutiniuosius 2019-ųjų Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklius diriguos teatro vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis. Tik nuo jo mostų ir publikos plojimų priklausys, kiek kartų M. Daraškevičius ir N. Juška scenoje tryps finalinį sirtakį. Ligšiolinis rekordas - 10 kartų. Tad verta pasistengti!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s