respublika.lt

Gyva piligrimystė: kad prastovos netaptų pragulomis: kad prastovos netaptų pragulomis

(0)
Publikuota: 2020 gegužės 27 18:01:33, Eleonora Budzinauskienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Piligrimystė. Eltos nuotr.

Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis  ir  Kauno arkivyskupijos vyskupas Algirdas Jurevičius kviečia birželio savaitgalius praleisti nebe virtualiai, o vykstant į tikras piligrimines keliones – šeimoms, vyrams, moterims, jaunimui. Gyva piligrimystė – ne tik keliavimas, bet ir patyrimas, ramybės ieškojimas, savęs ir pasaulio pažinimas. Tai kultūros, tikėjimo ir vilties kelias į vėl atnaujinamą tikrąją mūsų bendrystę piligriminiame kelyje. Gyva piligrimystė – tai Šviesos žemėlapio pratęsimas.

 

„Esame įpratę grožėtis didingais bažnyčių pastatais, tačiau negalime pamiršti, jog Bažnyčia – tai keliaujanti Dievo tauta. Užtrukęs karantino laikas mus pristabdė, tačiau žmogus negali plaukti pasroviui, nes yra sukurtas iššūkiams. Neleiskite, kad prastovos taptų pragulomis! Kviečiu priimti gyvos piligrimystės iššūkį ir keliauti į Šiluvą!“ – sako vyskupas Algirdas Jurevičius.

2020-ieji yra paskelbti Šv. Jono Pauliaus II metais. Šventasis Jonas Paulius II – asmenybė, turinti tvirtą autoritetą tarp skirtingų konfesijų, religijų, pažiūrų, sekuliariojo pasaulio atstovų. Šis popiežius visą savo tarnystės laikotarpį buvo ir savotiškas taikos bei šviesos simbolis. Tačiau jo gimimo 100-mečio minėjimas sutapo su vienu didžiausių sutrikimų šiandienos visuomenėje. Plintantis virusas, pandemija, saviizoliacija – visa tai kėlė ir vis dar kelia žmonėms nerimą. Tad mus apėmusioje tamsos migloje Šiluvos šventovė drauge su Kauno arkivyskupija bei Raseinių rajono savivaldybe kviečia skleisti šviesiąją žinią uždegant virtualųjį Šviesos žemėlapį, kaip kad popiežius visą gyvenimą skleidė ją mums. Šiandien tikime, jog Šiluvos šviesa gali imti ir pasklisti ne tik iš kompiuterio ekranų.

Prieš daugiau nei keturis šimtmečius Šiluvoje apsireiškusi Mergelė Marija verkdama kalbėjo: „Verkiu dėl to, kad prieš tai šioje vietoje buvo garbinamas mano Sūnus, o dabar čia ariama ir sėjama.“ Šiandien pandemija mus sustabdė, o Šiluva mums siūlo sugrįžti į geresnes gyvenimo vėžes: imkime ir nustokime arti, skirdami laiko sau, ir patirdami gyvą piligrimystę, kviečia piligriminių žygių organizatoriai..

Birželio 6-ąją, Tėvo dienos išvakarėse, organizuojamas pirmasis gyvosios piligrimystėsžygis vyrams maršrutu Betygala-Šiluva.

Birželio 13-ąją, kuri yra ir Mergelės Marijos diena, piligriminisžygis iš Lyduvėnų į Šiluvą skiriamas moterims.

Birželio 20-ąją į žygį maršrutu Tytuvėnai-Šiluva bus kviečiamos šeimos.

Birželio 27-ąją, neįvykus Lietuvos jaunimo dienoms, drauge su savo bendraamžiais pakeliauti galės jaunimas.

Nuėjusiems vieną iš trijų maršrutų bus įteiktas piligrimų pažymėjimas su Šiluvos šventovės anspaudu. Visos kelionės metu laikysimės Vyriausybės nustatytų reikalavimų saugojantis Covid-19 viruso. Daugiau informacijos apie šios piligrimystės žygius galima rasti www.piligrimyste.lt

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar A.Anušauskui atsisakius ministro kėdės reikėtų svarstyti L.Kasčiūno kandidatūrą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar galvojate emigruoti iš Lietuvos?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-2 +2 C

-1 +4 C

-2 +4 C

+3 +8 C

+5 +10 C

+5 +9 C

0-3 m/s

0-3 m/s

0-5 m/s