respublika.lt

Garliavos bibliotekoje - O.Karavajevo dailės studijos paroda

(0)
Publikuota: 2014 vasario 25 14:33:48, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Daugiau nei 30 Olego Karavajevo dailės studijos lankytojų tradicinei kasmetinei parodai, kuri atidaryta Kauno rajono Garliavos viešojoje bibliotekoje, pateikė po du darbus. Pagal juos galima spręsti, kad su kiekvienais metais studijos auklėtinių kūryba - vis brandesnė ir profesionalesnė.

Tokią viešą ataskaitą studijos nariai visuomenei pateikia tryliktą kartą.

Parodoje eksponuojami natiurmortai, peizažai, portretai - darbai, sukurti plenerų metu arba gimę laisvalaikio akimirkomis.

Studijos vadovas O. Karavajevas nelinkęs girti savo mokinių. Dailininkas sako, kad kiekvieno žmogaus darbas, jei sukurtas jo, yra vienintelis ir tuo vertingas. O tai, kad jau 13 metų veltui kiekvieną šeštadienį gausų būrį moko meno paslapčių, dailininkas paaiškina paprastai: "noriu, kad būtų daugiau žmonių, su kuriais galima apie meną pasikalbėti".

Garliavos viešojoje bibliotekoje įsikūrusioje dailės studijoje kuria įvairaus amžiaus ir profesijų žmonės. Jauniausiam studijos nariui - šešeri, vyriausiai - 70. Išskyrus vadovą, čia nėra profesionalių menininkų. Piešimo paslaptis įminti bando kelios medikės, pedagogai, muziejininkė, žurnalistė, kitų menui tolimų profesijų žmonės. Prie jų prisijungia ir jaunimas.

Į tradicinės parodos Garliavos bibliotekoje atidarymą atvykęs dailininkas Vytautas Lagunavičius, medžio drožėjas Adis Teresius neslėpė susižavėjimo, įvertino tapytojų mėgėjų pasiektą pažangą. Čia pat tartasi dėl personalinių parodų rengimo.

O. Karavajevo dailės studijos parodos iki šiol buvo surengtos ne tik Lietuvoje, kūriniais grožėjosi Suomijos, Vokietijos, kitų šalių meno gerbėjai.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s