respublika.lt

Festivalis „In Latino“ kvies keisti stereotipus apie Kolumbiją

(0)
Publikuota: 2014 spalio 03 12:52:21, Respublika.lt, Eltos inf.
×

Smurto kultūra, narkotikų prekyba - tai yra pirmosios asociacijos, paprastai kylančios lietuviams, išgirdus Kolumbijos vardą. 9-asis Lotynų Amerikos festivalis "In Latino" kvies keisti stereotipus apie šią šalį.

Anot muzikanto, festivalio ambasadoriaus Jurgio Didžiulio, dažniausiai lietuviai labai klaidingai įsivaizduoja Kolumbiją. Atlikėjo teigimu, iš tiesų ši šalis yra tarsi skirtingų kultūrų, nuotaikų, socialinių realybių ir ištakų lydymosi puodas.

"Tai mus daro labai turtingais ir įvairiais. Kai žmonės į Kolumbiją žiūri tik per smurto, narkotikų prekybos prizmę, jie daug ko nepamato. Mano pareiga yra paveikti lietuvių mentalitetą. Pažinę mūsų šalį ir kultūrą, jie patys daugiau šypsosis ir džiaugsis", - sako J. Didžiulis.

Festivalio metu sostinėje šiemet svečiuosis Kolumbijos filmų festivalis FIDAAC, kasmet vis kitose pasaulio šalyse pristatydamas Kolumbijos kiną. Nemokamuose seansuose Šiuolaikinio meno centre žiūrovai turės galimybę išvysti 6 pilnametražius, 5 trumpus filmus bei 4 vaizdo klipus. Trumpo metro filmai varžysis konkursinėje programoje, kurią vertins lietuvių komisija.

Festivalio iniciatorės ir sumanytojos Vidos Ramoškienės teigimu, daugelį lietuvių žavi Lotynų Amerikos šalių literatūra, kinas, muzika, romantika persmelkti kūriniai. Pasak jos, mums, kaip šiek tiek šiauriečiams, ta nežinomybė ir romantika labai imponuoja.

V. Ramoškienė pažymi, jog per 9 metus "In Latino" subūrė didelį ratą šio regiono kultūros mėgėjų ir palaikytojų. Festivalis taip pat yra puiki galimybė pabendrauti su Lotynų Amerikos žmonėmis, gyvenančiais Lietuvoje.

Per "In Latino" festivalį veiks fotografijų paroda "Lotynų Amerikos žvilgsniai", vyks renginys, skirtas autorinių teisių padėčiai Kolumbijoje ir Lietuvoje aptarti, bus rengiamas vakaras rašytojui Gabrieliui Garsijai Markesui (Gabriel Garcia Marquez) atminti. Jo metu bus rodoma jo režisuota nebyli juosta "Mėlynasis omaras", kurią palydės muzikantų Kristijono Ribaičio ir Jurgio Tamošiūno improvizacijos. Mėgstantys rankdarbius bus kviečiami pasigaminti papuošalą iš Lotynų Amerikos augalų sėklų. "In Latino" festivalio metu visame mieste aidės Lotynų Amerikos ritmais persmelkti vakarėliai.

Festivalį užbaigs muzikos ir maisto derinys - muzikos akordais ir savo virtuvės paslaptimis dalinsis festivalio ambasadorius J. Didžiulis.

"In Latino" sostinėje vyks spalio 16-23 dienomis.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s