respublika.lt

Bankoke - gimimo, mirties pojūčių kavinė

(0)
Publikuota: 2022 kovo 28 17:55:00, Jurga Drungilaitė
×
nuotr. 3 nuotr.
Kavinės „Kid Mai Death Awareness“ dekoracijos - taip pat išskirtinės. Prisėsti galima ir prie skeleto. EPA-Eltos nuotr.

Tailando sostinėje Bankoke esanti išskirtinė kavinė „Kid Mai Death Awareness", kurioje galima patirti gimimo, mirties ir kitų pojūčių, pritraukia ne tik turistų, bet ir vietinių gyventojų srautus.

 

Dėmesį kaustanti kavinė žmones traukia ne dėl savo siūlomų patiekalų, bet dėl veiksmo joje.

Ši teminė kavinė čia užsukusiems žmonėms siūlo pažinti Budos mokymo apie gimimą, senėjimą, ligą ir mirtį sampratą. Lankytojams suteikiama galimybė pabūti vaisiaus padėtyje „motinos įsčiose", kad „patirtų" gimimo jausmą. Senėjimo jausmą, kai silpsta regėjimas ir panašiai, suteikia uždedami specialūs, regėjimą trikdantys, akiniai. Siūloma „išmokti iškęsti sunkios ligos skausmą", gulint paciento lovoje imitaciniame intensyviosios terapijos skyriuje. Drąsiausieji gali išbandyti save ir patiriant paskutinio atodūsio - mirties - jausmą, kai atsigulama į karstą, kurį kavinės darbuotojai aklinai uždaro.

Visa ši pojūčių gama, pasak šios teminės kavinės idėjos autorių, kuriama tam, kad būtų galima atpažinti ir susitaikyti su neišvengiama gyvenimo realybe, taip pat, kad būtų priminta apie trumpalaikio gyvenimo ir mirties vertę.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s