Modelis, tinklaraštininkė ir knygos „Tavo geriausia draugė“ autorė Simona Burbaitė veiklos turi per akis, tad sočiai papusryčiauti ir pasikrauti energijos jai tiesiog būtina. Žinoma mergina pristato tris savo pusryčių „topus“, kurie rytą pagardins dar tikrai nepabodusiais ir kiek netradiciniais skoniais.
1. Bananų blyneliai
Tai seniai mano pamėgtas receptas. Kadangi blynelius pagardinu avižiniais dribsniais, tai yra skanus ir sveikuoliškas energijos užtaisas visai dienai.
2. Braškių pica
Jei močiutės darže pririnkote daugybę braškių, ši pica puikus ir labai skanus būdas jas panaudoti. Picą gaminu kiek neįprastai - su bananais ir juoduoju šokoladu.
3. Avokade kepti kiaušiniai
Rytais ne visuomet turime daug laiko, šis patiekalas kaip tik - sveikas, skanus, o svarbiausia - greitai ir lengvai pagaminamas! Jis tikrai suteiks energijos ruošiantis į darbus.
RECEPTAI:
BRAŠKIŲ PICA
– Braškių iš močiutės sodo (tiks ir iš turgaus, bet patikrink, kad būtų tikrai skanios ir lietuviškos)
– 50 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos)
– 2 bananų
– 100/150 g avižinių dribsnių (mirkytų bent 10 min.)
– 2 kiaušinių
– Cinamono
– Kokoso drožlių
Pirmiausia iškepk pagrindą: išplak kiaušinius, sudėk bananus ir juos sutrink šakute. Įberk cinamono, sudėk mirkytas avižas. Paruošk skardą su kepimo popieriumi ir iš masės formuok blyną. Kepk orkaitėje apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje, o vėliau leisk šiek tiek atvėsti. Tuo metu supjaustyk braškes ir ištirpink juodąjį šokoladą (aš tirpinu karšto vandens vonelėje). Vėliau juo apliek iškeptą blyną, sudėk braškes ir papuošk kokoso drožlėmis.
AVOKADE KEPTI KIAUŠINIAI
– Avokado
– 2 kiaušinių
– Saujos špinatų
– 1 pomidoro
– Mėgstamų prieskonių (aš naudoju džiovintų daržovių prieskonius be druskos)
– Žiupsnelio kietojo sūrio „Džiugas“
– Žiupsnelio sezamų sėklų (jei patinka)
Įkaitiname orkaitę iki 180/200 laipsnių.
Avokadą perpjauname pusiau ir išimame kauliuką. Avokado minkštimą išskobiame šaukšteliu tiek, kiek reikia, kad tilptų įmušti kiaušinį. Siūlau perpjautas avokado puseles iškart sudėti ant kepimo skardos, o tada įmušti po kiaušinį į kiekvieną pusę.
Apibarstome prieskoniais ir kepame apie 20 minučių. Ištraukus iš orkaitės dar galima apibarstyti kietuoju sūriu. Šalia pasiruoškite mėgstamas šviežias daržoves. Man čia labai tiko pomidoras, tai dar sezamais jį apibarsčiau!
BANANINIAI BLYNELIAI
– 1 vidutinis luptas bananas
– 1 kiaušinis
– Šiek tiek cinamono
– Šiek tiek kokosų aliejaus
– Pagardinimui (ko tik širdis geidžia): sėklos, riešutai, jogurtas
Dubenyje su šakute sutriname bananą. Kitame dubenyje suplakame kiaušinį taip, kad kiaušinio trynys ir baltymas visiškai susimaišytų. Tada viską supilame ant trinto banano ir į tešlą įberiame cinamono. Įkaitiname keptuvę su šiek tiek kokosų aliejaus ir dedame po maždaug vieną šaukštą tešlos į keptuvę. Kepame, kol blyneliai gražiai paruduos. Patiekti galite su medumi, žemės riešutų sviestu, šviežiais vaisiais ar bet kuo kitu, kas jums labiausiai patinka.
Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“