Prieš septynerius metus šalies restoranų pasaulį sudrebinęs, o dabar vienu žymiausiu ir geriausiu Lietuvos šefu laikomas Deivydas Praspaliauskas trečiadienį pristatė debiutinę savo knygą „Aš, tu ir virtuvė“. Anot autoriaus, ji skirta ne tik tiems, kas nori savo artimuosius nustebinti lengvai pagaminamais patiekalais, bet ir tiems, kas svajoja apie savo restoraną.
Išskirtinę restorano patirtį kuriantis D.Praspaliaukas per pristatymą ne tik pravėrė savo virtuvės duris, bet ir atskleidė iki knygos gimimo atvedusias istorijas, kuriose netrūko nei pakilimų, nei nuosmukių. „Pasakysiu nuoširdžiai, kad šiandien bijau labiau nei per savo visų restoranų atidarymus. Šioje knygoje nusirengiau iki visiškos nuogumos, nors tai lietuviams ir nėra būdinga. Tiesa, pats labai nedaug skaičiau to, kas čia parašyta, nes jei būčiau skaitęs, matyt, daugelį dalykų būčiau išbraukęs ar pakeitęs“, - per knygos pristatymą sakė D.Praspaliauskas.
Anot jo, šioje knygoje nėra teorijos, kaip restoranas turi veikti, kas yra konditerija, kas yra garnyrai, produktų tiekimas. „Tai mano kelias į restoranų verslą. Ir, be abejo, receptai. Šie pateikti taip, kad būtų galima lengvai pasigaminti namuose, kur turi vieną prikaistuvį, vieną keptuvę, vieną peilį ir vieną pjaustymo lentelę“, - šypsojosi D.Praspaliauskas.
Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“