respublika.lt
LRDT LYRAS

Ypatingi receptai

2019 sausio mėn. 06 d. 16:52:24
„Tv publikos“ inf.

Paskutinėje aštuntojo TV3 kulinarinio projekto „Virtuvės istorijos“. sezono laidoje virtuvės šefai Ruslanas Bolgovas, Dilanas Dampela Džamadžas (Dilan Dampella Gamage), Vadimas Amosovas ir laidos vedėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė pasidalijo receptais, kurie tiks įvairioms šventėms.

 

I.Juciūtės-Čibirkienės kesadilijos su triušiena

Reikės:

10 vnt. triušienos kumpelių mėsos,

4 svogūnų,

6 mažųjų paprikų,

tarkuoto kietojo sūrio,

3 šaukštų grietinės,

6 tortilijų lakštų,

špinatų ir krapų,

česnako laiškų ir petražolių,

litro vištienos sultinio,

prieskonių mišinio ir pipirų,

alyvuogių aliejaus.


Supjaustome triušienos kumpelių mėsą gabalėliais, pagardiname prieskoniais, šlakeliu aliejaus, išmaišome ir paliekame pasimarinuoti. Tuo metu susmulkiname paprikas, svogūnus, sutarkuojame sūrį. Grietinės padažui paruošti susmulkinam prieskonines žoleles, petražoles, laiškinį česnaką, krapus ir viską sumaišome su grietine. Į troškintuvą įpilame šiek tiek aliejaus ir pakepiname svogūnus ir paprikas. Daržovėms apskrudus, sudedame į troškintuvą triušieną, užpilame paruoštu vištienos sultiniu ir leidžiame viskam pasitroškinti. Tortilijų lakštus ištepame grietinės padažu, įdedame špinatų, pomidorų, sūrio bei daržoves su troškinta triušiena. Viską susukame ir dar šiek tiek apkepame kepsninėje.

R.Bolgovo džiovintomis spanguolėmis ir graikiniais riešutais įdarytos vištienos šlaunelės



Reikės:

4 vištienos šlaunelių,

2 kiaušinių,

džiovintų spanguolių,

čiobrelio,

smulkintų graikinių riešutų,

100 g ryžių pieno,

baltų džiūvėsėlių,

sviesto,

druskos ir pipirų.

Nukauliname šlauneles, patiekiame sąnarį kartu su oda, mėsą sumalame, į mėsą įmaišome kiaušinį, spanguoles, čiobrelio lapelius, graikinius riešutus, pieną, džiūvėsėlius ir prieskonius. Įdarą įkemšame į odelę, paruoštas šlauneles aptepame lydytu sviestu, druska, pipirais ir kepame 40-45 min. 170°C.

V.Amosovo jautienos šašlykas su braškių ir aviečių salotomis



Reikės:

1 kg jautienos nugarinės,

4 raudonųjų svogūnų,

aitriosios paprikos,

2 skiltelių česnako,

kalendros ir krapų, petražolių ir svogūnų laiškų,

2 didelių lavašo lakštų,

100 ml alyvuogių aliejaus,

prieskonių mišinio,

4 pomidorų,

agurko,

po 100 g braškių ir aviečių,

granatų sirupo,

druskos ir pipirų.


Supjaustome jautienos nugarinę ir jos gabalėlius įmasažuojame prieskoniais bei šlakeliu aliejaus ir suveriame ant iešmų. Kepame keletą minučių kepsninėje. Apskrudus mėsai, apglaistome žolelių, alyvuogių aliejaus bei česnakų padažu ir dar kelias akimirkas pakepame. Šašlykams iškepus sudedame ant lavašo pakloto, kurį prieš tai išklojame svogūnais, petražolėmis ir svogūnų laiškais. Apšlakstome žolelių ir aliejaus padažu bei papuošiame svogūnų pusžiedžiais ir smulkintais pipirais. Salotoms supjaustome agurkus, pomidorus, sudedame į lėkštę kartu su braškėmis bei avietėmis, apšlakstome granatų sultimis, prieskoniais bei žolelėmis.

D.Dampelos Džamadžo vištienos krūtinėlė su bruknėmis



Reikės:

150 g vištienos krūtinėlės su oda,

2 svogūnų,

4 česnako skiltelių,

„risotto“. ryžių,

10 g baltojo vyno,

20 g raudonojo vyno,

šafrano sultinio,

vištienos sultinio,

kurukumos,

20 g kietojo sūrio,

bruknių uogienės,

druskos ir pipirų,

alyvuogių aliejaus.


Vištienos krūtinėlę pabarstome druska, pipirais ir apšlakstome aliejumi. Kepame keptuvėje ant aliejaus: iš pradžių 5 min. krūtinėlės pusę su oda, po to 5 min. kitą pusę. Vėliau dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 170 °C dar 5 min. Kol vištiena kepa, keptuvėje su aliejumi apkepam svogūną su česnakais iki auksinės spalvos ir beriame ant viršaus ryžius. Viską apkepiname, įpilame baltojo vyno ir verdame 4 min., kol išgaruoja alkoholis. Vėliau po truputį pilame sultinį, kol suminkštėja ryžiai. Prieš dedant į lėkštę ryžius sumaišome su kietuoju sūriu. Bruknių padažui keptuvėje apkepame svogūną su česnaku iki auksinės spalvos, įpilame šiek tiek raudonojo vyno ir leidžiame jam išgaruoti, virdami 4 min. Įpilame bruknių uogienės ir viską sumaišę dar šiek tiek paverdame.

Rizotas dedamas per vidurį lėkštės, ant viršaus vištiena, aplinkui pilame padažą ir papuošiame žolelėmis.


Pasidalink:
Pasidalink: Facebook
Parašykite savo komentarą:
 
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
  • PARODA: penktadienio vakarą Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje atidaroma paroda „Nebaigti reikalai. Apie meninę komunikaciją paštu“ - tai paroda apie meninę komunikaciją paštu, apie siuntėją ir adresatą arba jo nebuvimą, apie pradėtą ir ne visada baigtą mintį, apie žaismingą pasipriešinimą sistemoms, socialinių tinklų užuomazgas sovietmečiu.
  • VIZITAS: penktadienį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis išvyksta vizito į Latviją; Tervetėje parlamento vadovas ketina susitikti su Latvijos Saeimos pirmininke Inara Mūrniece.
Daugiau

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi
(per 72 val.)

Daugiausiai komentuoti
(per 72 val.)
reklama
PABUDIMAS

Kaip vertinate įstatymą, leidžiantį kirsti verslo plėtrai trukdančius miškus?

balsuoti rezultatai

Ar mokate užsienio kalbų?

balsuoti rezultatai
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

  +3    +6 C

-4    -1 C

 

 +1    +3 C

+7   +8 C

+7  +11 C

 

   +6  +10 C

8-13 m/s

2-3 m/s

 

3-4 m/s

 

USD - 1.1387 PLN - 4.2807
RUB - 72.5435 CHF - 1.1309
GBP - 0.8665 NOK - 9.6178
reklama
samba
reklama
Sveikata ir grožis