Trintos daržovių sriubos
„Laisvalaikio“ inf.
Atvėsus orams, norisi pasilepinti karštais, tačiau nesudėtingais patiekalais. Tam puikiai tiks sriubos, atskleidžiančios pačius gardžiausius skonius. Sušildykite namus išmėgindami originalius trintų sriubų receptus.
|
||
„Laisvalaikio" nuotr.
|
Pomidorų ir paprikų sriuba
Reikės:
- 8 pomidorų,
- 3 raudonų paprikų,
- saujos šviežių bazilikų,
- 5 laurų lapų,
- 4 skiltelių česnako,
- 125 ml vandens,
- 3 šaukštelių citrinos sulčių,
- 3 šaukštelių pomidorų pastos,
- alyvuogių aliejaus,
- žiupsnelio pipirų ir druskos.
„Paprikas ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais ir apie 30 minučių kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Iškeptas daržoves sudėkite į indą, kuriame trinsite sriubą. Užpilkite vandeniu, citrinos sultimis, užvirinkite ir sutrinkite iki vientisos masės“, - receptu dalijasi Aidas Poleninas, „Maximos“ maisto gamybos ekspertas.
Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba
Reikės:
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- svogūno,
- šaukštelio tarkuoto imbiero,
- žiupsnelio kario miltelių,
- 4 stambiai pjaustytų morkų,
- 4 stiklinių daržovių sultinio,
- stiklinės raudonųjų lęšių,
- žiupsnelio druskos bei pipirų.
„Puode įkaitinę aliejų kepkite svogūnus apie 5 minutes. Suberkite kario miltelius bei imbierą ir pakepkite dar 30 sekundžių. Suberkite morkas, supilkite sultinį, paskaninkite druska ir pipirais. Virkite apie 15 minučių arba tol, kol morkos suminkštės. Sutrinkite sriubą trintuve“, - siūlo ekspertas.
Pasidalink:

Nepykite komentatoriai, bet komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
