Ali Gadžijevas - ištikimas savo prancūziškiems konditerijos pradmenims, todėl siūlo išsikepti bretoniškos tešlos pyragą su kreminiu šaldytų uogų įdaru. Tai puiki proga panaudoti šaldikliuose užsilikusius įvairių šaldytų uogų likučius.
Tešlai reikės:
* 140 g cukraus;
* 150 g kambario temperatūros sviesto;
* 2 kiaušinių trynių;
* 200 g miltų;
* šaukštelio kepimo miltelių.
Kremo įdarui reikės:
* 220 g cukraus;
* 3 kiaušinių;
* 150 g išlydyto sviesto (skysto);
* 30 g miltų;
* pusės vanilės ankšties;
* 250 g šaldytų uogų mišinio.
Sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Įdėti po vieną kiaušinių trynius ir išsukti iki vientisos masės. Tada suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišyti. Tešlą geriausia pasidaryti iš vakaro ir per naktį palaikyti suvyniotą maistinėje plėvelėje.
Į virtuvinį kombainą įmušti kiaušinius, supilti sviestą, suberti cukrų, miltus ir įdėti iš pusės vanilės ankšties išimtas sėklytes. Visus produktus išmaišyti iki vientisos kreminės masės.
Atšalusią tešlą iškočioti pusės centimetro sluoksniu ir ja tolygiai iškloti kepimo formos dugną bei sieneles. Suberti į vidų šaldytas uogas ir užpilti kremu.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje keturiasdešimt minučių. Iškepusį pyragą atvėsinti. Galima apibarstyti cukraus pudra.