respublika.lt

Auksinės virtuvės taisyklės

2018 lapkričio mėn. 23 d. 17:20:11
„TV publikos“ inf.

Kaip tapti puikiu kulinaru? Šokolado meistras Ali Gadžijevas ir virtuvės šefas, kulinarinės studijos įkūrėjas italas Džianas Luka Demarkas (Gian Luca Demarco) pasidalijo auksinėmis virtuvės taisyklėmis, kurios pravers mėgstantiems gaminti.

 

Kulinarinę laidą „Gardu Gardu“ kartu vedantys vyrai tvirtina, kad pirmiausia, norint tapti sėkmingu virtuvės šefu, turi mėgautis tuo, ką darai ir nesustoti tobulėti. Tad abu prisipažįsta virtuvėje praleidžiantys didžiąją dalį dienos, vidutiniškai - 10 valandų.

Nors kalbant apie gaminimą, dažnai girdime paskatinimus nebijoti drąsiai eksperimentuoti, kulinarijos meistrai teigia, kad svarbiausia išlaikyti balansą ir elgtis pagal situaciją. Abu gamindami turi savas taisykles, kurios padeda produktyviau dirbti ir sulaukti geriausio rezultato.

„Taisyklėmis vadovaujuosi visada, jos tiek konditerijoje, tiek kulinarijoje yra labai svarbios. Viena jų - kepant maisto temperatūrą tikrinti termometru. Jeigu verdu ryžius ar grikius, taip pat iki tam tikros temperatūros, kad šie nepervirtų. Taip pat svarbu, kaip supjaustyti produktai, kad ne tik valgyti būtų malonu, bet ir gražu. Man patinka gauti tą rezultatą, kurio labai noriu, o taisyklės tam padeda“, - sako A.Gadžijevas.

Dž.L.Demarkas prisipažįsta, kad jam svarbiausias virtuvės įrankis - peilis, A.Gadžijevas dar priduria puodą ir orkaitę. Abu kulinarai sutaria - gera virtuvės technika itin svarbi ir kokybiškam maisto paruošimui, ir buities palengvinimui. „Negalėčiau gyventi be orkaitės, o jeigu tai kokybiška technika, ji be galo pagelbėja pasiekti kiek įmanoma geresnį rezultatą“, - pripažįsta A.Gadžijevas.

Pašnekovai teigia, kad maisto gaminime viskas be galo susiję, tad reikia kruopščiai atsirinkti tiek kokybiškus prietaisus, tiek maisto produktus. Vienas be kito jie esą nesukurs trokštamo rezultato.

„Mes su žmona juokaujame, kad namie turime restoraną, nes labai retai einame į kavines. Abiem labai patinka gaminti, o ir pasigaminame tikrai tokios kokybės maistą, kokio norime. Tad jei nori turėti gerą restoraną namuose, reikia turėti bent minimaliai gerą įrangą“, - savo patirtimi dalijasi A.Gadžijevas.

Marias laiko virtuvėje praleidžiantys vyrai teigia, kad geras šefas turi mėgti visus produktus, svarbiausia žinoti, kaip juos pagaminti, tačiau abu prisipažįsta, kad vis dėlto yra patiekalų, kurie jiems nepatinka. A.Gadžijevas nei gaminti, nei valgyti nemėgsta mėsos, patiektos kartu su vaisiais, jo manymu, šie ingredientai nedera tarpusavyje, o Dž L.Demarkas nemėgsta gaminti salotų.


Pasidalink:
Pasidalink: Facebook
Parašykite savo komentarą:
 
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
  • LYGIOSIOS: Lietuvos futbolo A lygos 11-ojo turo rungtynėse šeštadienį Panevėžio „Panevėžio“ komanda namuose sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:0) su „Kauno Žalgirio“ ekipa.
  • FINALAS: Ugandoje vykstančio Tarptautinės teniso federacijos (ITF) serijos turnyro „Uganda World Tour Circuit“ vienetų varžybų pusfinalyje šeštadienį lietuvis Julius Tverijonas (ITF reitingas - 1231) 7:5, 7:5 nugalėjo airį Simoną Carrą (ITF-343).
Daugiau

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi
(per 72 val.)

Daugiausiai komentuoti
(per 72 val.)

Ar gerai, kad paplūdimiuose nebus galima prekiauti alkoholiu?

balsuoti rezultatai

Už ką balsuosite antrajame Prezidento rinkimų ture?

balsuoti rezultatai
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

 +13 +15 C

  +13  +15 C

 

 +13 +15 C

+20 +25 C

 +23  +25 C

 

+20  +24 C

4 m/s

 3-4 m/s

 

 4-6 m/s

 

reklama
TUVAN ORCHESTRA
reklama
Sveikata ir grožis