respublika.lt

Atskleidžiame slaptas kulinarų gudrybes

(0)
Publikuota: 2019 birželio 22 14:00:02, Parengė Milda KUNSKAITĖ
×
nuotr. 1 nuotr.
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Maisto gaminimas - savotiškas ritualas. Patiekalas pavyks tik laikantis tam tikrų taisyklių. Patyrusi šeimininkė - tarsi kulto tarnas, tiksliai žinantis, ką ir kokia seka reikia daryti, kad kiekvienas kąsnelis būtų dieviškai skanus!

 

Štai keletas paprastų, bet labai efektyvių kulinarinių gudrybių:

* Prieš ruošiant salotoms svogūnus verta 15 minučių palaikyti šaltame vandenyje. Jie bus ne tokie aštrūs.

* Prieš verdant kavą į ją įberkite žiupsnelį druskos, geriau jūros, ir žiupsnelį cinamono. Gėrimas bus labai aromatingas. Skanu gaminti kavą su džiovinta ir sumalta citrinos arba apelsino žievele.

* Salotas geriau sūdyti rupia druska. Ji pastebimai pagerina salotų skonį. Be to, tokia druska daug naudingesnė sveikatai.

* Bet kokias salotas sūdykite paskutinę akimirką prieš patiekdami į stalą. Kad patiekalas iš šviežių daržovių būtų skanesnis, su druska įberkite ir truputėlį cukraus.

* Idealaus torto paslaptis yra paprasta! Laikykitės tokios taisyklės: gaminant tešlą, miltų, kiaušinių, sviesto ir cukraus kiekis gramais turi būti vienodas.

* Į tešlą būtinai dėkite druskos, net jeigu tešla - saldiems pyragams. Druska tešloje pagerins jos kokybę: kepinys gerai išlaikys formą, bus stangrus ir malonaus skonio.

* Norėdami iškepti idealią kiaušinienę, ją būtinai kepkite ant sviesto, o kai baltymai pradeda tirštėti, į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens. Kiaušinienė iš apačios nepridegs, bus daug malonesnio skonio.

* Balzaminis actas - ne tik puikus pagardas daržovių salotoms, itališkai pastai ir geras marinatas mėsai. Paskanaukite braškių, apibarstytų cukraus pudra ir apšlakstytų keliais lašeliais aromatingo acto - neįtikėtinai skanu! Kiti vaisiai taip pat neblogai dera su balzaminiu actu, verta paeksperimentuoti!

* Kotletai bus sultingi ir labai skanūs, jeigu į faršą vietoj batono įdėsite paniravimui skirtų džiūvėsėlių.

* Prieš kepant mėsos gabalėlius reikia gerai nusausinti - apetitą kelianti rusva plutelė garantuota!

* Jeigu kepamą mėsą iš anksto, prieš 2-3 valandas aptepsite garstyčiomis, ji bus labai sultinga! Taip pat galima mėsą prieš valandą apibarstyti druska, palaikyti, o paskui nuplauti šaltu vandeniu.

* Jeigu nemėgstate pupelių, pamėginkite jas ištroškinti aluje. Tokios pupelės puikiai tiks prie keptos mėsos ir daržovių.

* Į kepinius būtinai įpilkite šlakelį stipraus gėrimo - degtinės, romo, brendžio. Dėl šios gudrybės tešla bus traški ir aromatinga.

* Panaudotus peilius visada iškart nuplaukite ir sausai nušluostykite, tada ašmenys labai ilgai neatšips.

* Soda suminkština net kiečiausią mėsą! Ant žalios mėsos užbarstykite truputį sodos, palikite pastovėti 15 minučių, paskui nuplaukite šaltu vandeniu. Nustebsite, koks minkštas bus pagamintas patiekalas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar pritariate sprendimui įteisinti naktinius taikiklius medžioklėje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar galvojate emigruoti iš Lietuvos?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-2 +2 C

-1 +4 C

-2 +4 C

+3 +8 C

+5 +10 C

+5 +9 C

0-3 m/s

0-3 m/s

0-5 m/s