Maisto gaminimas - savotiškas ritualas. Patiekalas pavyks tik laikantis tam tikrų taisyklių. Patyrusi šeimininkė - tarsi kulto tarnas, tiksliai žinantis, ką ir kokia seka reikia daryti, kad kiekvienas kąsnelis būtų dieviškai skanus!
Štai keletas paprastų, bet labai efektyvių kulinarinių gudrybių:
* Prieš ruošiant salotoms svogūnus verta 15 minučių palaikyti šaltame vandenyje. Jie bus ne tokie aštrūs.
* Prieš verdant kavą į ją įberkite žiupsnelį druskos, geriau jūros, ir žiupsnelį cinamono. Gėrimas bus labai aromatingas. Skanu gaminti kavą su džiovinta ir sumalta citrinos arba apelsino žievele.
* Salotas geriau sūdyti rupia druska. Ji pastebimai pagerina salotų skonį. Be to, tokia druska daug naudingesnė sveikatai.
* Bet kokias salotas sūdykite paskutinę akimirką prieš patiekdami į stalą. Kad patiekalas iš šviežių daržovių būtų skanesnis, su druska įberkite ir truputėlį cukraus.
* Idealaus torto paslaptis yra paprasta! Laikykitės tokios taisyklės: gaminant tešlą, miltų, kiaušinių, sviesto ir cukraus kiekis gramais turi būti vienodas.
* Į tešlą būtinai dėkite druskos, net jeigu tešla - saldiems pyragams. Druska tešloje pagerins jos kokybę: kepinys gerai išlaikys formą, bus stangrus ir malonaus skonio.
* Norėdami iškepti idealią kiaušinienę, ją būtinai kepkite ant sviesto, o kai baltymai pradeda tirštėti, į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens. Kiaušinienė iš apačios nepridegs, bus daug malonesnio skonio.
* Balzaminis actas - ne tik puikus pagardas daržovių salotoms, itališkai pastai ir geras marinatas mėsai. Paskanaukite braškių, apibarstytų cukraus pudra ir apšlakstytų keliais lašeliais aromatingo acto - neįtikėtinai skanu! Kiti vaisiai taip pat neblogai dera su balzaminiu actu, verta paeksperimentuoti!
* Kotletai bus sultingi ir labai skanūs, jeigu į faršą vietoj batono įdėsite paniravimui skirtų džiūvėsėlių.
* Prieš kepant mėsos gabalėlius reikia gerai nusausinti - apetitą kelianti rusva plutelė garantuota!
* Jeigu kepamą mėsą iš anksto, prieš 2-3 valandas aptepsite garstyčiomis, ji bus labai sultinga! Taip pat galima mėsą prieš valandą apibarstyti druska, palaikyti, o paskui nuplauti šaltu vandeniu.
* Jeigu nemėgstate pupelių, pamėginkite jas ištroškinti aluje. Tokios pupelės puikiai tiks prie keptos mėsos ir daržovių.
* Į kepinius būtinai įpilkite šlakelį stipraus gėrimo - degtinės, romo, brendžio. Dėl šios gudrybės tešla bus traški ir aromatinga.
* Panaudotus peilius visada iškart nuplaukite ir sausai nušluostykite, tada ašmenys labai ilgai neatšips.
* Soda suminkština net kiečiausią mėsą! Ant žalios mėsos užbarstykite truputį sodos, palikite pastovėti 15 minučių, paskui nuplaukite šaltu vandeniu. Nustebsite, koks minkštas bus pagamintas patiekalas.