respublika.lt

2018 vasario 21, trečiadienis

R.Bolgovas mėsainius nudažė trispalvės spalvomisnuotraukos (3)

2018 vasario mėn. 10 d. 09:18:22
Agnė VAITASIŪTĖ-KEIZIKIENĖ

Artėjant Lietuvos šimtmečiui, praėjusią savaitę virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas sukvietė žinomus Lietuvos žmones ir savo bičiulius į lietuviškos trispalvės skonio vakarėlį. Restorane "American pizza burger" susirinkę svečiai ragavo ne tik trispalvės skonio mėsainių, trispalvės picos, bet ir gaivinosi trispalviais gėrimais.

 

Trispalvės skonio vakarėliui dirigavo žinomas humoristas Vitalijus Cololo. Jis džiaugėsi tokia originalia idėja paminėti artėjantį Lietuvos šimtmetį.

Mėsainius ruošęs R.Bulgovas pasakojo, kad pagaminti trijų spalvų bandeles nebuvo sudėtinga. Svarbiausia jam buvo tai, kad jose nebūtų jokių dirbtinių dažiklių ar konservantų. "Raudoną bandelę darėme su burokėliais, žalią nudažėme špinatais, o geltoną spalvą išgavome panaudoję ciberžolę", - apie ryškiaspalves bandeles pasakojo virtuvės šefas. Mėsainiai buvo pritaikyti įvairiems skoniams – tiek mėsaėdžiams, tiek žuvies mėgėjams.

Vakarui įsibegėjus svečiams buvo patiekta ir rekordinio dydžio pica, taip pat papuošta geltona, raudona ir žalia spalvomis.

- Kokie trys patiekalai jums asocijuojasi su Lietuva?


Humoristas Vitalijus Cololo:

"Pirmasis būtų šilkinė košė. Ją pagaminti nėra taip sudėtinga. Reikia pakepinti rūkytą šoninę, tada sudėti tarkuotas bulves, morkas, perlines kruopas ir gerai patroškinti. Tai toks darbininkų valgis – sotus ir suteikiantis daug energijos. Kitas patiekalas būtų šaltibarščiai, nors gal tai ir nėra labai lietuviškas maistas. Na o trečias – dzūkiški sūdyti lašiniai su juoda lietuviška duona, česnaku, svogūnu ir agurku. Tai labai geras patiekalas, jei viskas yra natūralu ir šviežia".

Fitneso treneris Andrius Pauliukevičius:

"Cepelinai, bulviniai blynai ir vedarai. Visi iš bulvių. Visus juos valgau ir labai mėgstu. Žinoma, ne kasdien, bet kartą per savaitę, dažniausiai sekmadieniais, po mišių arba rytinės treniruotės, ką nors tokio suvalgau. Man labai skanu. Tiesa, pats tų patiekalų nedarau ir nemoku, bet, kai nuvažiuoju pas mamą, ir jei ji gamina cepelinus, man tenka toks vyriškas darbas – išspausti sutarkuotas bulves".

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas:

"Pirmas – grybai. Antras patiekalas būtų laukinė paukštiena ir žvėriena. Cepelinai tikrai nėra lietuviškas maistas, o bajorai, jei valgydavo mėsą, rinkdavosi būtent laukinę paukštieną ar žvėrieną. O trečias patiekalas būtų kruopų košės – tai, kas prieinama visiems. Džiaugiuosi, kad kruopos dabar labai išpopuliarėjo. Netgi galėčiau pasakyti, kad dabar jos populiaresnės ir už bulves".

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“


Pasidalink:
Pasidalink: Facebook Pasidalink: Frype
Straipsnio komentarai
 
  Skaityti komentarus (3)

  • senis 2018 vasario mėn. 10 d. 12:50:30

    psichiniai ligoniai. Visas sitas elitas, tai sudas isplaukiantis i virsu,
    kai i sali ateina beda. Apgailetini ligoniai su Magnolija priesakyje.

  • Aha 2018 vasario mėn. 10 d. 12:01:22

    be chemijos neapseisi.Į sveikatą.

  • Na 2018 vasario mėn. 10 d. 09:51:41

    Vieną porciją nudažė naturaliai, kitas su chemija tikriausiai, daug
    greičiau ir pigiau žinant lietuvius verslininkus. Svarbu kad šudas
    gražiai atrodytų. Nepasprinkit.

Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
  • LYDERIAI: Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių medalių įskaitoje po antradienio varžybų pirmoje vietoje liko norvegai, kurie turi 11 aukso, 10 sidabro ir 8 bronzos medalius.
  • ČEMPIONĖ: jaunoji Lietuvos lankininkė Meda Večkytė tapo Vengrijoje vykusio Europos IFAA Europos uždarų patalpų šaudymo iš lanko čempione.
Daugiau

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi
(per 72 val.)

Daugiausiai komentuoti
(per 72 val.)
1. NUO ATGIMIMO IKI IŠSIGIMIMO
2. ŠVENTINIS VITO TOMKAUS REPORTAŽAS IŠ DAR ŠVENTIŠKESNIŲ SEIMO RŪMŲ
3. PATRIARCHAI
4. „Vakaro žinių“ ir „Respublikos“ auditorija sparčiai auga
5. Regimanto Adomaičio laiškas tėvynainiams: Kviečiu į susitaikymą
6. Rolandas Paksas: Apie alternatyvą Lietuvai bijoma net prasižioti
7. Olava Strikulienė: Penki lietuvio stebuklai, saugoję valstybę
8. Euras ir toliau plaunamas
9. Prezidentas V.Adamkus: Augau Lietuvos trispalvės šešėlyje
10. Disidentas, buvęs VSD vadovas P.Plumpa: Teisėsauga tarnauja politikams
11. F.Kauzonas: Už Vasario 16-osios šviesą! (beveik tostas, tik ne itin linksmas)
12. Kritikuoti valdžią uždrausta ir provincijoje
13. Akcija „Apšmeižk žinomą asmenybę“. Valomės ar purvinamės?
14. Prižiūrėtojai su kaliniais jau susikeitė vietomis
15. Skandinavai stumia šnipą į prezidentūrą
16. Slaptas skandinavų planas jau vykdomas
17. Buvęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadas J.Milius: Išteisinkite arba pasodinkite
18. „Ką jūs padarėte su Lietuvos dvasia“?.. (Dviejų patriarchų performansas)
19. „TELESKYDINĖJE“ - Artūro Račo iškrova
20. Gintautas Kėvišas mokys serbus, kaip tratinti pinigus
21. N.Mačiulis ves laidą „Labanakt, vaikučiai“nuotraukos
22. Briuselis imituoja rūpinimąsi žmonėmis
23. Uostamiestyje įsiplieskė gaisras: žmonės evakuoti iš „Philip Morris Lietuva“ fabriko
24. Paskutiniai 19-mečio širdies dūžiai: netikėtai miręs kovotojas A.Klemas manė turįs visą gyvenimą prieš akis
25. Kariams trūksta sveikatos. Kas gintų Lietuvą?

Ar prezidentė tinkamai įvertina visus Lietuvai nusipelniusius žmones?

balsuoti rezultatai

Ar sau leidžiate valgyti restoranuose ar kavinėse?

balsuoti rezultatai
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

   -8   +1 C

   -8  -5 C

 

   -18  -13 C

    -3   0 C

   -2  -5 C

 

   -9  -6 C

    2-3 m/s

    1-4 m/s

 

      1-5 m/s

 

USD - 1.2340 PLN - 4.1467
RUB - 69.9071 CHF - 1.1537
GBP - 0.8817 NOK - 9.6683
reklama
Prenumerat 2018