respublika.lt

2018 rugpjūčio 22, trečiadienis

R.Bolgovas mėsainius nudažė trispalvės spalvomisnuotraukos (3)

2018 vasario mėn. 10 d. 09:18:22
Agnė VAITASIŪTĖ-KEIZIKIENĖ

Artėjant Lietuvos šimtmečiui, praėjusią savaitę virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas sukvietė žinomus Lietuvos žmones ir savo bičiulius į lietuviškos trispalvės skonio vakarėlį. Restorane "American pizza burger" susirinkę svečiai ragavo ne tik trispalvės skonio mėsainių, trispalvės picos, bet ir gaivinosi trispalviais gėrimais.

 

Trispalvės skonio vakarėliui dirigavo žinomas humoristas Vitalijus Cololo. Jis džiaugėsi tokia originalia idėja paminėti artėjantį Lietuvos šimtmetį.

Mėsainius ruošęs R.Bulgovas pasakojo, kad pagaminti trijų spalvų bandeles nebuvo sudėtinga. Svarbiausia jam buvo tai, kad jose nebūtų jokių dirbtinių dažiklių ar konservantų. "Raudoną bandelę darėme su burokėliais, žalią nudažėme špinatais, o geltoną spalvą išgavome panaudoję ciberžolę", - apie ryškiaspalves bandeles pasakojo virtuvės šefas. Mėsainiai buvo pritaikyti įvairiems skoniams – tiek mėsaėdžiams, tiek žuvies mėgėjams.

Vakarui įsibegėjus svečiams buvo patiekta ir rekordinio dydžio pica, taip pat papuošta geltona, raudona ir žalia spalvomis.

- Kokie trys patiekalai jums asocijuojasi su Lietuva?


Humoristas Vitalijus Cololo:

"Pirmasis būtų šilkinė košė. Ją pagaminti nėra taip sudėtinga. Reikia pakepinti rūkytą šoninę, tada sudėti tarkuotas bulves, morkas, perlines kruopas ir gerai patroškinti. Tai toks darbininkų valgis – sotus ir suteikiantis daug energijos. Kitas patiekalas būtų šaltibarščiai, nors gal tai ir nėra labai lietuviškas maistas. Na o trečias – dzūkiški sūdyti lašiniai su juoda lietuviška duona, česnaku, svogūnu ir agurku. Tai labai geras patiekalas, jei viskas yra natūralu ir šviežia".

Fitneso treneris Andrius Pauliukevičius:

"Cepelinai, bulviniai blynai ir vedarai. Visi iš bulvių. Visus juos valgau ir labai mėgstu. Žinoma, ne kasdien, bet kartą per savaitę, dažniausiai sekmadieniais, po mišių arba rytinės treniruotės, ką nors tokio suvalgau. Man labai skanu. Tiesa, pats tų patiekalų nedarau ir nemoku, bet, kai nuvažiuoju pas mamą, ir jei ji gamina cepelinus, man tenka toks vyriškas darbas – išspausti sutarkuotas bulves".

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas:

"Pirmas – grybai. Antras patiekalas būtų laukinė paukštiena ir žvėriena. Cepelinai tikrai nėra lietuviškas maistas, o bajorai, jei valgydavo mėsą, rinkdavosi būtent laukinę paukštieną ar žvėrieną. O trečias patiekalas būtų kruopų košės – tai, kas prieinama visiems. Džiaugiuosi, kad kruopos dabar labai išpopuliarėjo. Netgi galėčiau pasakyti, kad dabar jos populiaresnės ir už bulves".

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“


Pasidalink:
Pasidalink: Facebook Pasidalink: Frype
Straipsnio komentarai
 
  Skaityti komentarus (3)

Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
  • GINKLAI: Izraelio vyriausybė leis šimtams tūkstančių piliečių įsigyti ginklus. Remiantis naujomis taisyklėmis, leidimo laikyti ginklą galės prašyti iki 600 000 izraeliečių - iki šiol šis skaičius buvo 140 000.
  • TAIFŪNAI: Japonijos link artėja iš karto du taifūnai; nacionalinė meteorologijos tarnyba perspėjo dėl smarkių liūčių, stipraus vėjo ir didelio bangavimo.
Daugiau

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi
(per 72 val.)

Daugiausiai komentuoti
(per 72 val.)

Ar jums teko kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą?

balsuoti rezultatai

Ar dalyvaujate klasės susitikimuose?

balsuoti rezultatai
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

  +13   +17 C

   +6  +13 C

 

   +11  +15 C

  +20  +23 C

   +21  +23 C

 

   +25  +27 C

  7-11 m/s

  1-2 m/s

 

    2-4 m/s

 

reklama
Ukis 2018