respublika.lt

Geriausiu pasaulio restoranu paskelbtas Modenoje esantis „Osteria Francescana“

2018 birželio mėn. 20 d. 16:10:11
Rasa Strimaitytė, Elta

Gurmanų šventovė „Osteria Francescana“ Italijos Modenos mieste vėl paskelbta geriausiu pasaulio restoranu. Virtuvės šefui Massimai Botturai žurnalo „Restaurant“ apdovanojimas buvo įteiktas antradienį per ceremoniją Bilbao (Ispanija). „Osteria Francescana“ trokštamą titulą jau yra laimėjęs 2016-aisiais. Antroje vietoje liko „El Celler de Can Roca“ iš Cheronos Ispanijoje.

 

Specializuotas žurnalas kasmet skelbia 50 geriausių pasaulio restoranų sąrašą, kurį per anonimišką balsavimą sudaro daugiau kaip tūkstantis geriausių virėjų, restoranų savininkų, kritikų ir kitų sektoriaus atstovų iš viso pasaulio. Kiekvienas dalyvis turi dešimt balsų, mažiausiai keturi turi būti skiriami restoranams ne iš savo regiono. Konkrečių pasirinkimo kriterijų nėra.

Restoranai žurnalo skiriamą apdovanojimą jau vertina taip pat, kaip ir tradicines „Michelin“ žvaigždutes. Tačiau neišvengiama ir kritikos. Pirmiausiai prancūzų virtuvės šefai laiko metodiką neaiškia.

Trečią vietą šiais metais užėmė „Mirazur“ iš Mentono Prancūzijoje. Praėjusių metų nugalėtojas, Niujorke esantis „Eleven Madison Park“, šį kartą liko ketvirtas. Į geriausiųjų dešimtuką pateko ir daugiau restoranų iš JAV ir Ispanijos, taip pat du restoranai iš Peru ir vienas iš Tailando.

Į penkiasdešimtuką įtraukti restoranai iš 22 šalių, daugiau kaip pusė jų yra Europoje.

Reitingo iniciatoriai gyrė M. Botturos „šiuolaikinę virtuvę, kuri meta iššūkį Italijos kulinarinei tradicijai ir ją atranda iš naujo“ ir kuri „naudoja geriausius Emilija-Romanija regiono produktus“. Virtuvė šefas, apdovanojimą Bilbao atsiėmęs drauge su žmona Lara Gilmord, pagerbimą pavadino „fantastišku“.

Tėvas iš tikrųjų norėjo, kad M. Bottura taptų teisininku. Tačiau sulaukęs 23-ejų, jis studijas nutraukė ir atidarė restoraną Kampace. Laisvomis dienomis jis mokėsi pas žinomą prancūzų virtuvės šefą Georges'ą Cogny. Pagyvenęs Niujorke ir Monake, M. Bottura 1995-aisiais atidarė „Osteria Francescana“.


Pasidalink:
Pasidalink: Facebook
Parašykite savo komentarą:
 
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
  • MIRĖ: šeštadienį po ilgos ligos Pekine mirė žinomas branduolinės fizikas specialistas, Kinijos Mokslų akademijos narys Cheng Kaijia.
  • IŠKOVOJO: šeštadienį Pekine (Kinija) vykusiame IFBB „Elite Pro“ pasaulio moterų fitneso čempionate lietuvė Kristina Narbutaitytė iškovojo bronzos medalį.
Daugiau

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi
(per 72 val.)

Daugiausiai komentuoti
(per 72 val.)
reklama
darbas spaudoj

Ar gerai, kad privatūs darželiai ima didelius mokesčius, bet nesirūpina vaikų gerove?

balsuoti rezultatai

Kaip vertinate savo finansinę padėtį?

balsuoti rezultatai
reklama
liu desertine 2
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

  -1   +3 C

    -1   +2 C

 

   0 +1 C

  0  +61 C

   +1  +3 C

 

   +1  +2 C

 1m/s

 3m/s

 

   2-3 m/s

 

USD - 1.1346 PLN - 4.3154
RUB - 74.9036 CHF - 1.1431
GBP - 0.8835 NOK - 9.6118
reklama
Ukis 2018