respublika.lt

Idėjos vasaros desertams su arbūzu

2018 rugpjūčio mėn. 01 d. 08:41:21
„Laisvalaikio“ inf.

Vasara neįsivaizduojama be arbūzų. Juose gausu kalio, kalcio, magnio bei natrio, kurie padeda organizme išlaikyti skysčių balansą, o įvairūs vitaminai ir kitos naudingosios medžiagos teigiamai veikia širdies sveikatą ir normalizuoja kraujospūdį, stiprina imunitetą bei gerina žarnyno veiklą.

 

Nors 92 proc. arbūzo sudaro vanduo, šį vaisių galima puikiausiai panaudoti ruošiant įvairius patiekalus, ypač desertus. „Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas dalijasi gaivinančių arbūzinių desertų idėjomis.

Gaivi arbūzų sriuba su mėlynėmis

„Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas rekomenduoja išbandyti abejingų nepaliksiančią šaltą arbūzų ir mėlynių sriubą. Ruošiant šią sriubą reikės: kilogramo arbūzo, citrinos sulčių, dviejų šaukštų cukraus, saujos mėtų lapelių, saujos mėlynių ir žiupsnelio druskos.

„Truksite vos kelias minutes - reikės pašalinti arbūzo sėklas ir susmulkinti jį trintuvu, tuomet supilti citrinos sultis, šiek tiek įberti druskos bei dalį mėtų ir gerai išmaišyti. Gautą masę bent dvi valandas laikykite šaldytuve, o patiekdami suberkite mėlynes ir papuoškite likusiais mėtų lapeliais.“

Arbūzų ir braškių uogienė

Kitas skanus gardumynas yra arbūzų ir braškių uogienė. Jai paruošti reikės po 250 gramų arbūzo ir braškių, citrinos sulčių ir 300 gramų cukraus.

„Pirmiausia iš arbūzo išimkite sėklas ir pertrinkite jį per sietelį. Paruoškite ir braškes, pašalindami jų kotelius. Abu ingredientus sudėkite į puodą, supilkite citrinos sultis ir suberkite cukrų. Viską sutrynę trintuvu, virkite apie 6 minutes, kol uogienė sutirštės. Nugriebę nuo viršaus susidariusias putas, supilkite uogienę į sandarius stiklainius ir atvėsinę mėgaukitės.“

Arbūzinis glotnutis

Kas geriau atgaivins, kai įkaitusi saulė negaili spindulių? Karštą dieną A.Poleninas siūlo pasilepinti arbūziniu glotnučiu, kuriam paruošti reikės: kilogramo arbūzo, 250 ml vandens, 250 gramų cukraus ir pusės citrinos sulčių.

„Arbūzą supjaustykite kubeliais ir šiek tiek pasmulkinkite trintuvu. Ant silpnos ugnies kaitinamame vandenyje ištirpdykite cukrų, gautą sirupą užpilkite ant arbūzo. Įpilkite ir citrinų sultis. Tuomet viską supilkite į dubenį ir palikite šaldymo kameroje dviem valandoms, tačiau nepamirškite kas pusvalandį vis pamaišyti bestingstantį ledą, kad galutinai neužšaltų. Patiekite atšaldytose stiklinėse.“

Arbūzų želė

Prisiminkite ir desertų klasiką - želę. Pasigaminti arbūzų želę nebus sudėtinga: reikės 800 gramų arbūzo, 4 šaukštelių cukraus, citrinos, šaukšto želatinos ir kelių mėtos lapelių.

„Pirmiausia, pasirūpinkite želatina: ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui, o per tą laiką kelis kartus ją pamaišykite. Išėmę arbūzo sėklas, supjaustykite jį kubeliais ir sudėkite į indą. Užpilkite citrinos sultimis, suberkite cukrų ir viską sutrinkite trintuvu. Gautą tyrę kiek pakaitinkite, sudėkite želatiną ir kelias minutes pašildykite, tačiau neleiskite užvirti. Tuomet masę supilkite į formeles ir palikite kelioms valandoms šaldytuve. Patiekdami želę papuoškite ją mėtų lapeliais.“


Pasidalink:
Pasidalink: Facebook
Parašykite savo komentarą:
 
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.
  • INVESTICIJA: Vokietijos vyriausybė atidėjo apie 3 mlrd. eurų dirbtinio intelekto tyrimams ir plėtrai, siekdama sumažinti Europos galiūnės atotrūkį inovacijų srityje nuo Amerikos ir Azijos, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
  • PADARINIAI: Argentinoje liūtims su audromis sukėlus potvynius, trys žmonės žuvo, daugiau kaip 2 tūkst. turėjo būti evakuoti iš savo namų.
Daugiau

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi
(per 72 val.)

Daugiausiai komentuoti
(per 72 val.)
reklama
darbas vadyb

Ar švietimo ministrė J.Petrauskienė nusipelnė interpeliacijos?

balsuoti rezultatai

Kaip vertinate savo finansinę padėtį?

balsuoti rezultatai
reklama
liu desertine 2
Šiandien Rytoj   Poryt

 

   

  +4   +8 C

   +5  +7 C

 

   +3  +7 C

  +8   +11 C

   +8  +9 C

 

   +7  +10 C

 7-12 m/s

 3-4 m/s

 

   2-3 m/s

 

reklama
Ukis 2018
reklama
caritas indija