respublika.lt

Misija įmanoma: kasdien po 10 tonų cepelinų, koldūnų, balandėlių...

(0)
Publikuota: 2019 rugpjūčio 17 07:45:33, Edita SIAVRIS
×
nuotr. 3 nuotr.
„Kogus“ gamykloje cepelinai gaminami tik rankomis. „Maxima“ nuotr.

Mėgstantys šeimininkauti virtuvėje žino, kad prisukti koldūnų ar pagaminti cepelinus užima nemažai laiko. Vis dažniau prekybos centruose dairomės šaldytų pusgaminių, tačiau tokiai produkcijai, pasak jos gamintojų, pirkėjai ypač reiklūs, nes nori, kad toks maistas būtų ne tik kokybiškas, bet ir skanus bei savo išvaizda panašus į gamintą namie. Tam, kad įtiktų reikliems pirkėjams, net ir didžiausi šaldyto maisto fabrikai neatsisako rankų darbo. Automatinė mašina, kuri gamintų cepelinus, dar neišrasta, o dailaus koldūnų užraitymo rankomis neatidirbs jokia technologija.

 

Verslą sustiprino bendradarbiavimas su „Maxima“

Visagine įsikūrusioje šaldytų maisto produktų gamybos įmonėje „Kogus“ gaminama daugiau nei 100 pavadinimų gaminių. Koldūnai, cepelinai, žemaičių blynai, Kijevo kotletai, lietiniai su įvairiais įdarais, balandėliai ir t.t.

Verslo pradžia buvo nelengva, iš mažos įmonėlės „Kogus“ virto į didelį, patikimą tiekėją. Žinoma, norint plėstis, visuomet reikia turėti patikimų partnerių, kurie produkciją realizuotų.

„Maxima“ yra mūsų stipriausias partneris. Šis tinklas parduoda labai daug mūsų produkcijos. O mes iš to pelną turime. Taigi dėl to galėjome ir galime augti, plėstis, - sakė „Kogus“ vadovas Gintautas Zinkevičius. - Bendradarbiaujame su šiuo tinklu jau 15 metų. Dirbti su šiuo tinklu labai patinka, nes „Maxima“ reikli ir sau, ir kitiems. Taip jau auklėtas esu, kad reikia dirbti griežtai, atsakingai ir laiku. Taip ir „Maxima“ dirba. Visada žingsniu priekyje.“

Pasak G.Zinkevičiaus, kas mėnesį vidutiniškai yra pagaminama apie 200 tonų produkcijos.

„Šiuo metu mūsų apyvarta vien „Maximos“ parduotuvių tinkle yra išaugusi 6 kartus, taip pat savo gaminius tiekiame ir žinomiems Lietuvos restoranams bei kavinėms, dalį - eksportuojame.

Plečiamės, stengiamės ir tą įvertina partneriai ir vartotojai. Beje, pastebime, kad vartotojai orientuojasi į brangesnį produktą - žmonės nori kokybiškiau pavalgyti. Gaminame tik aukštos kokybės gaminius. Turime savo tiekėjus, perkame lietuvišką atvėsintą, nešaldytą mėsą iš Lietuvos įmonių. Pieno produktus irgi lietuviškus perkame, jei perkame, pavyzdžiui, varškę, tai tik 9 proc. Jeigu sviestą, tai tik tikrą sviestą, nes Kijevo kotletams reikia puikios kokybės. Daržoves taip pat perkame iš mūsų ūkininkų“, - vardijo „Kogus“ vadovas.

Dėmesys savikontrolei

Jis teigė, kad bendrovei svarbu, jog ant vartotojų stalo būtų būtent lietuviška, iš lietuviškų žaliavų pagaminta šaldyta produkcija. Maža to, „Kogus“ gamykloje dirba ekspertai, kurie kruopščiai tikrina ir lietuvišką žaliavą. „Mes turime labai stiprią technologę, gamybos vedėją, kuri visą gyvenimą dirba tokį darbą, ji jau vizualiai gali pasakyti, kokia mėsos kokybė. Buvo atvejis, kai iš Klaipėdos tiekėjas atvežė mėsą, ir tarp jos buvo nekokybiška, mūsų ekspertė įvertino ir su tokiais tiekėjais buvo nutraukta sutartis. Bandymas apgauti pas mus „nepraeis“. Mes griežtai žiūrime į žaliavos kokybę“, - G.Zinkevičius.

„Kogus“ atlieka labai daug produkcijos laboratorinių tyrimų dėl produkcijos kokybės, tyrimai atliekami mažiausiai kartą per mėnesį ir dažniau. Pasak „Kogus“ vadovo, dažniau atlikti tyrimus nei reikalauja reglamentai, yra bendrovės prestižo klausimas. Bendrovė puikiai supranta, kad tvirti ryšiai su partneriais sukuriami tik pelnius pasitikėjimą. „Maisto gamyboje svarbu švariai, higieniškai pagaminti produktą. Priimant darbuotojus į darbą visada atsižvelgiame į jų higienos supratimą“, - tikino G.Zinkevičius.

Paklaustas apie šaldytų produktų, kuriuos pirkėjai gali įsigyti „Maximos“ ir kitose prekybos vietose, gamybos procesą, G.Zinkevičius tikino, kad produkcija gaminama ir rankiniu, ir pusiau rankiniu būdu. Pavyzdžiui, koldūnams 100 proc. rankų darbo nereikia, tačiau cepelinai, balandėliai gaminami tik rankomis.

„Automatinė mašina, kuri gamintų cepelinus, dar neišrasta“, - šyptelėjo „Kogus“ vadovas.

Padėka tiekėjams


Praėjusią savaitę Visaginui švenčiant 44-ąjį gimtadienį prekybos tinklas „Maxima“ su „Ačiū“ turu lankėsi Visagine ir tuo pačiu apsilankė „Kogus“ gamykloje.

Prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė kartu su Visagino meru Erlandu Galaguz įteikė apdovanojimą „Kogus“ už ilgametį bendradarbiavimą ir lietuviškos produkcijos puoselėjimą.

„Esame lietuviškas prekybos tinklas ir augome kartu su Lietuva ir ją kasdien kuriančiais žmonėmis, todėl mums svarbi ilgalaikė partnerystė su geriausiais Lietuvos gamintojais ir pirkėjų pasitikėjimas. Už tai nuoširdų „ačiū“ ir tariame“, - sakė prekybos tinklo „Maxima“ vadovė.

„Norėtųsi, kad Visaginas ir visaginiečiai būtų dar plačiau žinomi Lietuvoje dėl mieste pagaminamų kokybiškų gaminių, taip pat ir maisto produktų. Miesto gyventojai žino mūsų verslą ir jo stipriąsias puses. Esu tikras, kad verslas augs ir toliau, pardavimų geografiją plėsis ir visi galėsime džiaugtis vis naujomis Visagine dirbančių įmonių, jų vadovų ir darbuotojų sėkmėmis“, - teigė Visagino savivaldybės meras E.Galaguz.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar A.Anušauskui atsisakius ministro kėdės reikėtų svarstyti L.Kasčiūno kandidatūrą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar galvojate emigruoti iš Lietuvos?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-2 +2 C

-1 +4 C

-2 +4 C

+3 +8 C

+5 +10 C

+5 +9 C

0-3 m/s

0-3 m/s

0-5 m/s