respublika.lt

Žinomų fotomenininkų parodoje - žinomi meno pasaulio žmonių veidai

(0)
Publikuota: 2019 balandžio 23 08:19:59, Jūratė Valančiūtė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
R.Danisevisčius – Jonas Mekas. „Kunstkamera“ nuotr.

Antradienį meno galerijoje „Kunstkamera“ atidaroma Lietuvos fotomenininkų darbų paroda „Veidai“. Šešių autorių - Violetos Bubelytės, Kazio Daugėlos (1912-1999), Ramūno Danisevičiaus, Juozo Kazlausko (1942-2002), Romualdo Požerskio ir Lilijos Valatkienės - kūriniuose fiksuojamos žinomos Lietuvos meno pasaulio asmenybės.

 

„Žiūrovas čia pamatys skirtingų kartų, kūrybos laikotarpių bei žiūros taškų autorių kūrinius, kuriuose fiksuojami skirtingi siužetai - koncertas, pokalbis, susitikimas, žvilgsnis, kasdienybė, netikėtumas ar tiesiog kelionė prieš vėją“, - teigia menotyrininkė, parodos kuratorė Simona Skaisgirytė-Makselienė.

Parodoje pristatoma kiek daugiau nei 70 fotografijų, iš kurių žvelgia žinomi Lietuvos meno pasaulio veidai. Tai - fotomenininkai Antanas Sutkus, Stanislovas Žvirgždas, Rimantas Dichavičius, aktoriai Arūnas Storpirštis, Remigijus Vilkaitis, Donatas Banionis (1924-2014), Gytis Ivanauskas, atlikėjai Algirdas Kaušpėdas, Alina Orlova, Jurga Šeduikytė, poetai Sigitas Geda (1943-2008), Ernestas Parulskis, skulptoriai Stasys Žirgulis, Stanislovas Kuzma (1947-2012), dailininkas Rimvidas Jankauskas-Kampas (1957-1993), Šarūnas Sauka, režisieriai Jonas Vaitkus, Rimas Tuminas, Vytautas Žalakevičius (1930-1996), menininkai Žilvinas Kempinas, Jonas Mekas (1922-2019) ir kiti.

„Ir tai anaiptol ne visi eksponuojamuose darbuose įamžintų žinomų meno žmonių vardai. Tačiau neabejoju, kad kiekvienas, apsilankęs parodoje, atpažins iš fotografijų žvelgiančius žmones, o per meninį atvaizdą išgyvens ir susitikimo stebuklą - net ir su tais kūrėjais, kurių jau nebėra“, - sako S. Skaisgirytė-Makselienė, pridurdama, kad toks ir buvo pagrindinis šios parodos tikslas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s