respublika.lt

Vilnius ir Kaunas kartu vilios turistus iš Japonijos

(0)
Publikuota: 2017 rugsėjo 08 14:00:47, Birutė Mačienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Vilniaus panorama. Eltos nuotr.

Išleistas bendras Vilniaus ir Kauno turizmo specialistų projektas - dvipusis abu didžiuosius Lietuvos miestus pristatantis žemėlapis japonų kalba.

 

8000 km viena nuo kitos nutolusios Lietuva ir Japonija turi kur kas daugiau sąlyčio taškų nei būtų galima įsivaizduoti. Vis didėjančius turistų iš Tekančios saulės šalies srautus pastaraisiais metais pastebi ir Lietuvos turizmo ekspertai.

Anot Kauno miesto savivaldybės atstovo Manto Bertulio, buvusį Japonijos konsulatą Kaune, kuriame veikia muziejus ir kultūros centras „Sugiharos namai“, per metus aplanko per 16 tūkst. japonų. Būtent jiems skirtą, tūkstančius žydų gyvybių II pasaulinio karo metu išgelbėjusio konsulo Chiune Sugihara istoriją ir pėdsakus Kaune pristatantį žemėlapį prieš metusį išleido Kauno turizmo informacijos centras, neseniai virtęs miesto rinkodaros ir turizmo agentūra „Kaunas IN“. Sėkmės tiek Lietuvoje, tiek Japonijoje susilaukęs stilingas, iliustracijų gausus, netikėtus maršrutus po Kauną siūlantis žemėlapis netrukus buvo išleistas ir anglų kalba, o šiemet, pirmosios Sugiharos savaitės proga - ir lietuviškai.

Sostinės tarptautinio turizmo ir verslo skatinimo agentūros „Go Vilnius“ komandai į rankas patekus „Sugiharos maršrutui“ tapo akivaizdu, kad dviračio iš naujo konstruoti nereikia. Tad pasitarę kolegos iš Kauno ir Vilniaus išleido bendrą abiejų miestų žemėlapį, akcentuojantį tai, kas juose įdomiausia japonams. Tai - ir jau minėti Sugiharos pėdsakai, ir Japonijos bei Lietuvos šalių draugystės akcentai, ir išskirtinius lietuviškus suvenyrus ar patiekalus siūlančios vietos, šiuolaikinio meno oazės.

„Norėjome, kad žmonės, atvykę iš Japonijos, atrastų kuo daugiau sąryšio tarp Lietuvos ir Japonijos, aplankytų maršruto objektus ir praleistų daugiau laiko mūsų miestuose, tad į maršrutą atrinkti objektai turi vienokias ar kitokias sąsajas su Tekančios saulės šalimi ar jos žmonėmis“, - kalbėjo „Kaunas IN“ Turizmo skyriaus vadovė Inga Pažereckaitė-Kalėdienė.

Tiek pirmąjį, tiek naujausią, dviejų miestų, žemėlapį kūrė nepriklausoma tekstų autorių, iliustruotojų, dizainerių komanda, kuruojanti projektą „It's Kaunastic“, skirtą skleisti angliškai kalbantiems keliautojams įdomias, netikėtas bei aktualias istorijas apie Kauną.

Miesto prie Nemuno, Neries bei Nevėžio savivaldybė primena, kad anksčiau išleisti „It's Kaunastic“ žemėlapiai, pristatantys litvakų kultūrą ir paveldą Kaune, gastronominį maršrutą, geriausias panoramines Kauno vietas, miesto Kalėdų legendą bei kitas įdomybes. „It's Kaunastic“ taip pat rašo to paties pavadinimo tinklaraštį.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar reikėjo perkelti Vaikų dieną į gegužės mėn., nes birželio 1-oji turi sovietines šaknis?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kur šiemet atostogausite?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

0 +5 C

+1 +7 C

-1 +5 C

+7 +11 C

+7 +12 C

+5 +7 C

0-5 m/s

0-5 m/s

0-5 m/s