respublika.lt

Vilniuje koncertuos vienu geriausių trimitininkų tituluojamas S.Nakariakovas

(0)
Publikuota: 2017 liepos 21 08:50:58, Laima Žemulienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Vilniuje koncertuos vienu geriausių pasaulio trimitininkų tituluojamas S. Nakariakovas. LVSO nuotr.

Rudenį klausytojams bus puiki proga Vilniuje išgirsti talentingąjį trimitininką Sergejų Nakariakovą kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Paulo Magio (Paul Magi). Koncertas įvyks spalio 20 d. Vilniaus kongresų rūmuose.

 

„Tokių trimitininkų pasaulyje yra vienetai“, - taip apie pasaulinio garso virtuozą S. Nakariakovą yra sakęs Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius. Maestro kvietimu S. Nakariakovas grįžta į Lietuvą.

Trimito Paganiniu, trimito Karuzo ir kitais skambiais vardais tituluojamas S. Nakariakovas su trimitu nesiskiria nuo vaikystės. Tiesa, pirmasis jo instrumentas buvo fortepijonas. Tačiau patyrus rimtą stuburo traumą ir gydytojams uždraudus sėdėti, jaunasis vunderkindas į rankas paėmė trimitą ir iki šiol nesigaili.

„Jis tiesiog man tinka“, - šypsosi S. Nakariakovas.

Sėkmės ilgai laukti nereikėjo - būdamas dešimties S. Nakariakovas pradėjo koncertuoti su orkestrais didžiausiose Sovietų Sąjungos koncertų salėse. O kai sulaukęs 11-os laimėjo suaugusiųjų pučiamųjų instrumentų muzikantų konkursą, tapo aišku, kad gimtoji šalis jam tapo per ankšta. Talentingo berniuko šeima išvyko į Izraelį, kad sūnus galėtų nevaržomai siekti tarptautinės karjeros.

Dabar S. Nakariakovas yra tituluojamas vienu iš penkių įtakingiausių pasaulio trimitininkų ir yra laukiamas garsiausiose pasaulio koncertų salėse. Jis koncertavo Los Andželo „Hollywood Bowl“, Niujorko Linkolno centro, Londono karališkojoje festivalių, Karališkojoje Alberto, Paryžiaus Eliziejaus laukų ir kitose prestižinėse salėse su geriausiais pasaulio simfoniniais orkestrais.

Kritikai trimitininkui ir toliau negaili pagyrų: „S. Nakariakovas nuostabiai valdo garso spalvą ir dinamiką: jis gali groti garsiai, bet šaižiai - niekada. Tad jo atliekami kūriniai tampa neįtikėtinai iškalbingi“, - rašė įtakingas Didžiosios Britanijos laikraštis „The Sunday Times“.

Spalio 20-osios koncertui diriguosiantis žymus estų dirigentas, Vanemuinės teatro (Estija) meno vadovas ir vyr. dirigentas P. Magis yra Estijos muzikos ir teatro akademijos bei Stokholmo karališkojo muzikos koledžo profesorius. 2013 m. jis buvo išrinktas Stokholmo karališkosios muzikos akademijos nariu.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s