respublika.lt

Vilniuje koncertuos „Grammy“ apdovanojimui nominuotas A.Žlabys

(0)
Publikuota: 2016 spalio 21 09:05:31, Respublika.lt, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Andriaus Žlabio koncertas. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Muzikos gurmanai turės puikią progą išgirsti vieną garsiausių šiuolaikinių lietuvių pianistų Andrių Žlabį, gyvenantį Jungtinėse Amerikos Valstijose.

 

Retai Lietuvoje besilankantis, bet tokiose prestižinėse pasaulio koncertų salėse kaip "Carnegie Hall" (Niujorkas), "Linkoln Center" (Niujorkas), "The Musikverein" (Viena) koncertavęs fortepijono virtuozas kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Danieliaus Raiskino, penktadienį pakvies į koncertą "Andrius Žlabys: garsų romantika", kuris įvyks Vilniaus kongresų rūmuose.

Prestižiniam "Grammy" apdovanojimui nominuotas A. Žlabys - vienas žymiausių šiuolaikinių lietuvių pianistų, jau pelnęs tarptautinį pripažinimą. Pasaulyje vertinamas už virtuoziškumą "be pastangų", dosnų ir visaapimantį garso skambesį, užburiančias interpretacijas ir muzikinio suvokimo turtingumą, A. Žlabys fortepijono meno išvyko studijuoti į JAV ir netrukus ten buvo pastebėtas kaip "švytinti fortepijono viltis" (dienraštis "The New York Sun"). Vėliau atlikėjas koncertavo su daugybe garsių pasaulio simfoninių orkestrų, tarp jų - Niujorko filharmonijos, Bostono, Klivlendo, Roterdamo, Buenos Airių ir kitais.

Vilniaus kongresų rūmuose pianistas skambins Roberto Šumano (Robert Schumann) Koncertą fortepijonui ir orkestrui - vienintelį įžymiojo vokiečių romantiko fortepijoninį koncertą, kurį parašyti paskatino jo žmona pianistė Klara Šuman (Clara Schumann), pati atlikusi šį kūrinį jo premjeros vakarą.

Antrojoje koncerto dalyje skambės žymioji Liudviko van Bethoveno (Ludwig van Beethoven) Simfonija Nr. 3, dar kitaip vadinama Herojiškąja ir dedikuota Napoleonui Bonapartui. Simfonija, žymėjusi kompozitoriaus kūrybingojo viduriniojo periodo pradžią, yra klasikinio stiliaus kompozicijos pavyzdys, pripildytas plačios emocijų gamos.

Koncerte Valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguosiantis D. Raiskinas tituluojamas vienu universaliausių jaunosios kartos dirigentų. D. Raiskinas garsėja ne tik plačiu repertuaru, savo gebėjimu žvelgti už populiariojo suvokimo ribų, bet ir ypatingu jautrumu bei aukščiausio lygio meistryste.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s