respublika.lt

Vilniuje duris atvers meno galerija po atviru dangumi

(0)
Publikuota: 2017 liepos 21 12:31:24, Laima Žemulienė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Živilė Diawara. Eltos nuotr.

Rugsėjį menų fabrikas „Loftas“ pristatys naujausią savo projektą - meno galeriją po atviru dangumi „Open Gallery“. Tai - ilgalaikis projektas, suvienysiantis talentingus Lietuvos ir užsienio menininkus bendram kūrybiniam darbui ir virsiantis tarptautine gatvės meno, skulptūrų ir instaliacijų galerija po atviru dangumi.

 

Galerija įsikurs buvusios „Elfa“ gamyklos kieme, kur dabar stūkso menų fabrikas „Loftas“, ir bus nemokama bei atvira visiems bet kuriuo metu. „Open Gallery“ bus atidaryta rudens pradžioje, rugsėjo 8-9 dienomis, per muzikos ir menų festivalį „Loftas Fest“.

„Open Gallery“ projektas - tai tarpsritinė kultūrinė iniciatyva, originaliai pristatanti urbanistinę kultūrą ir kūrybiškai gaivinanti postindustrinį Vilniaus Naujamiestį. Šiuo projektu pirmiausia siekiama pristatyti tradicinėms meno formoms alternatyvius kūrybinius projektus, kaip piešinius ant fabrikų sienų, performansus, kino seansus, skatinant skirtingų sričių menininkus bendradarbiauti“, - pasakojo projekto iniciatorė, viena menų fabriko „Loftas“ įkūrėjų Živilė Diawara.

Vienas „Open Gallery“ galerijos tikslų - prikelti buvusias apleistas miesto teritorijas naujam gyvenimui ir taip vilniečiams bei miesto svečiams atskleisti dar nematytą Lietuvos sostinės veidą.

Per galerijos atidarymą savo darbus pristatys pripažinti Lietuvos bei užsienio kūrėjai. Net keturi jų į Vilnių atvyks kuruojami austrų meno galerijos „Improper Walls“. Vilniuje savo darbus pristatys ir menininkai iš Prancūzijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos.

Vienas laukiamiausių - iš Austrijos į Vilnių atvyksiantis gatvės dailininkas „Perk up“, po kurio vardu slypi Paulas Rydmiuleris (Paul Riedmuller). Visą gyvenimą įkvėpimo ieškojęs jį supančioje aplinkoje, jis nuolat fiksuoja įsimintiniausius vaizdus ir vėliau juos įamžina koliažo technika ant betoninių miesto sienų.

Jaunas ir talentingas gatvės menininkas iš Kauno - Linas Kaziulionis galerijoje pristatys kūrinį „Festivalio motina“. Pasak autoriaus, kaip ir dauguma jo darbų, atliktų ant fasadinių sienų, šis taip pat atspindės klasikinio meno sušiuolaikinimą.

„Open Gallery“ atidarymo proga „Loftas Fest“ festivalyje įsikurs ir nemokama meno scena „Art Stage“, kurioje galerijos po atviru dangumi lankytojai išvys originalius ir netradicinius šiuolaikinio šokio pasirodymus, performansus, spektaklius. Teatras „E-Theater“ pristatys spektaklį „Instrukcija“. Tai bus teatrinė laboratorija, kurioje dokumentiniai bei aktorių rašyti tekstai persipins su cirko elementais, performansais ir vaidybiniais etiudais. Spektaklio metu ypatingas dėmesys bus skiriamas stereotipams, kuriais remdamiesi individai vieni kitus vertina ir teisia.

„Open Gallery“ atidaryme „Art Stage“ erdvėje lankytojų lauks ir pažintis su šiuolaikinio šokio trupe „(g)round zero“. „Rokis“, „Terminatorius“, Briusas Ly (Brius Lee), Muhamedas Ali (Muhammad Ali), Maiklas Džeksonas (Michael Jackson), Džimis Hendriksas (Jimi Hendrix) - šie ir daugelis kitų filmų, personažų, muzikos atlikėjų ir aktorių yra Mariaus Paplausko, Mariaus Pinigio, Andriaus Stakelės įkvėpimo šaltinis, kurį jie atskleis intriguojamame pasirodyme.

„Art Stage“ erdvėje lankytojais ras ir naktinį kino teatrą, kuriame sutemus bus rodomi aktualiausi pastarųjų metų filmai iš viso pasaulio.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar paspirtukininkams šalmai turėtų būti privalomi?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +9 C

+5 +10 C

+7 +10 C

+14 +17 C

+9 +13 C

+12 +18 C

0-7 m/s

0-8 m/s

0-5 m/s